Fedezd fel Te is a Csallóköz rejtett gyöngyszemét! (x)

A Csallóköz közepén megbúvó Amade Château olyan szép, hogy minden csodálatot megérdemel!

Az AMADE CHÂTEAU***** kastélyszálló 25 kilométerre Győrtől és 153 kilométerre Budapesttől, egy bájos csallóközi községben, Nyékvárkonyban (Vrakúň – Szlovákia) található. A kastély 1904-ben épült Louis-seize és romantikus stílusban, vagyis a francia Lajosok romantikáját idézi, a rokokó világát, amikor mindent eltúloztak és átformáltak. A nemesi családok Európa-szerte kastélyokat építettek versailles-i mintára, sok selyemmel, damaszttal, nyírt sétányokkal. Ez a könnyed, frivol világ köszön vissza kastélyunk termeiben és szobáiban, ez a hangulat tükröződik a falakra festett motívumokban.

A kíváncsi tekintetek elől elzárt csendes kastélypark rejti a szállodához tartozó Amade Wellness & Spa világát. A testi-lelki felüdülésről kültéri és beltéri medence, pezsgőfürdő, szaunavilág, török fürdő, edzőterem és wellnessbár gondoskodik.

A Hammam

A török fürdőt Törökországból érkezett szakemberek tervezték és kivitelezték, szem előtt tartva a legfontosabbat: hogy a látogatók minden tekintetben keleti kényeztetésben részesüljenek, akárcsak a régi hammamokban. A török fürdő pezsgőfürdővel kezdődik és gőzfürdővel folytatódik. A víz hatására a bőr pórusai megnyílnak, és az izmok fellazulnak. A kezelés következő szakaszában kerül sor az egész test átradírozására, amelyet a masszőr egy különleges „Kese” dörzskesztyűvel végez. Ezután jön a szappanhabos masszázs. A tisztító bőrradírozás a bőr mélyebb rétegeit is érinti, a pórusok kitisztulnak, az elhalt sejtek a habbal együtt távoznak.

Szívd magadba a misztikus Kelet energiáit!

Vendégeink a testet-lelket megtisztító alapos és mélyre ható kezelés után a pihenőszerájban pihenhetik ki az eljárás fáradalmait – török tea és baklava mellett. Különböző ízesítésű vízipipák közül is válogathatnak. Nyáron a mézillatú vízipipát kellemes lounge zene mellett igazán különleges helyen, a kinti Buddha-bárban élvezhetik. Ne hagyja ki ezt az emlékezetes élményt!

Szaunasziget

Wellness & Spa részlegünkben finn szauna, gőzfürdő és infraszauna áll a vendégek rendelkezésére. A megfelelő módon és rendszeresen végzett szaunázás fiatalít, és elősegíti a testi-lelki-szellemi megújulást. Különösen akkor, ha mindez aromaterápiával párosul!

A medencék

Ússzon egy jót a kültéri (29 x 11 m) vagy a beltéri (18 x 9 m) medencék egyikében! A kristálytiszta vízzel megtöltött pompás medencék a legkényesebb ízlésnek is megfelelnek. A finoman habzó jakuzzi a Spa belső terében található.

Galéria | 4 kép

Az edzőterem

A tágas edzőteremben kardio edzőgépek állnak vendégeink rendelkezésére: futópad, szobabicikli, súlyzók és a test minden izomcsoportját megmozgató kondigépek.

Wellnessbár

A Wellness & Spa mellett található fedett wellnessbárban házi készítésű finomságok várják vendégeinket. Kóstolja meg Ön is a frissen sajtolt gyümölcs- és zöldségleveket! Például a kivételes Amade-almalevet, amelyhez várkonyi gyümölcsösünkben szüreteljük az almát!

A spa részleg

Arckezeléseink széles választékának köszönhetően vendégeink bőre nemcsak szemmel láthatóan pihentebb és regeneráltabb lesz, hanem tökéletesen hidratálttá, feszessé és ragyogóvá válik. Az ápolási folyamat három lépése: a tisztítás, a hámlasztás és a hidratálás az arcbőrön kívül az egész testet érinti, sőt az érzelmi állapotot is harmonizálja.

Kínálatunkban különböző intenzitású aromaterápiás testkezelések is találhatók, amelyek a helyi hagyományokból, ugyanakkor az évszázados ápolási technikákból is táplálkoznak.

Miért csorog arany a falakon – és miért ülnek békák a medence felett?

Wellnessrészlegünk egész belvilágával arra szeretnénk emlékeztetni vendégeinket, hogy Európa legnagyobb és legcsodálatosabb folyóközi szigetén tartózkodnak, amelyet régen Aranykertnek neveztek. Ezért nem véletlen, hogy aranyszínben ragyog a fürdőmedencére boruló mennyezet, s bevonja aranyfénnyel a homokszínű falakat. Az Aranykert lakói alig pár évtizede még aranyat mostak a Duna homokjából. A Csallóköz jellegzetes állatai – a szitakötők és békák – vissza-visszatérő elemei a fürdő beltéri díszítésének.

Kastélyunk minden szöglete a régmúlt idők báját hordozza, amelybe itt a modern kor embere is belekóstolhat. Hiszen az Amade Château a mai embereknek készült, és a múlt felidézésével mai életünket édesíti-gazdagítja. Legyenek a vendégeink!