Máxima királynénak a kertészkedés és a haszonállatok ellátása is jól megy.

Múlt hétvégén több ezer holland jelentkezett önkéntes munkára, ezen a két napon tartották ugyanis az ország legnagyobb önkéntes akcióját, az idén 18. alkalommal megszervezett NLdoet programot. A kampány mögött álló szervezet, az Oranje Fonds lehetővé tette, hogy az önkéntesek meguzsonnáztassanak rászorulókat, fogyatékkal élő embereket vigyenek kirándulni, falusi házak felújításában segédkezzenek, illetve nyelvleckéket adjanak az újonnan Hollandiába érkezetteknek. A nagyjából 5500 „állás” betöltésére pedig idén is jelentkezett Vilmos Sándor holland király és felesége, Máxima királyné. 

A holland királyi pár – amely egyébként az Oranje Fonds kiemelt pártfogója – a körtefák metszésében, a kertibútorok megtisztításában, az ólak és a belső terek takarításában is segédkezett egy farmon,

amely Brielle-ben, Hollandia nyugati részén található. A mindig elegáns Máxima királyné ezúttal persze nem kosztümben és magas sarkúban jelent meg népe előtt, hanem az alkalomhoz illő, lezser szettet viselt: kényelmes farmert és pólót húzott, sportcipőjét pedig az állatok takarmányának kiadagolása előtt strapabíró gumicsizmára cserélte. 

Máxima királyné nem fél a kétkezi munkától. (Fotó: Patrick van Katwijk/WireImage)

A nagyszabású önkéntesakció előtt, csütörtökön Vilmos Sándor király és Máxima királyné arra is szakított időt, hogy meglátogassa azokat az ukrán menekülteket, akik most érkeztek Hollandiába. Múlt héten 950 ukrán kapott átmeneti szállást Harskamp városában, jó néhányukkal volt alkalma szót váltani a királyi párnak is – Vilmos Sándor és Máxima pedig minden beszélgetést azzal zárt: „Vigyázzon magára, vigyázzanak magukra.”

Máxima és Vilmos Sándor a farmon. (Fotó: Patrick van Katwijk/WireImage)

A királyné több gyerekkel is szóba elegyedett, igyekezett jókedvre deríteni őket, és később úgy nyilatkozott, „jó látni, hogy a szemük még mindig ragyog”. A kicsik szemmel láthatóan örültek a rengeteg játéknak, amelyet az adományozók a helyszínre küldettek.

Kiemelt kép: Getty Images; Forrás: ufonomore.com, dailymail.co.uk, newmyroyals.com, nltimes.nl