A hercegné kedvenc színe időnként az öröm, a szilárdság és a növekvő magabiztosság pillanatait jelezte, máskor pedig anyai szeretetet sugárzott.

Magenta, cseresznye, vattacukor, rózsaszín, fukszia – Diana walesi hercegné a rózsaszín mindegyik árnyalatát szerette, és szívesen is viselte. Manapság, amikor a hírességek minden egyes hajszálának állását is egy profi stáb tervezi meg, már szokatlannak számít, amikor valaki azért hord egy ruhát, mert ne adj’ isten tetszik neki.

Diana és a rózsaszín iránti élethosszig tartó szeretete cseppet sem volt mesterkélt; csupán ez volt a Szívek királynőjének kedvenc színe, ami nemcsak jól állt neki, de tudta is viselni. Már a palotába kerülésének kezdetén is szívesen hordott rózsaszínt: 22 éves korában, az 1983. áprilisi ausztráliai turnéjára (amit A koronában is feldolgoztak) többnyire teljesen rózsaszín ruhatárat vitt a hercegné. Bár a házassága a kezdetektől fogva nem olyan volt, mint amilyenre számított, a rózsás árnyalatú ruhákat továbbra is viselte.

Diana kedvenc színe időnként az öröm, az állhatatosság és a növekvő magabiztosság pillanatait jelezte, máskor pedig anyai szeretetét sugározta, és megfigyelhető, hogy a depresszív korszakaiban hanyagolta ezt a színt. Viszont amikor boldog volt, akkor rendszerint egy ilyen árnyalatban pompázó darabot emelt ki a gardróbjából – néha pedig pont azért nyúlt ehhez, hogy ebből merítsen önbizalmat.

Galériánkban összegyűjtöttük Diana 8 legikonikusabb pink szettjét, amelyekben csak úgy ragyogott a hercegné. 

Galéria | 13 kép

Diana kedvenc színe sokat elárult róla

Diana kedvenc színe sokat elárult róla

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Getty Images