Romantikus vakáció: ezért fontos, hogy kettesben is nyaraljunk a párunkkal

A gyerekekkel történő nagy családi vakációnak is megvannak az előnyei, és valóban örömteli tud lenni, amikor minőségi időt tölt együtt a família. Ám fontos, hogy néha párként is élvezzük egymás társaságát, amivel még jobbá tehetjük a kapcsolatunkat.

–––––––––––– SZPONZORÁLT TARTALOM ––––––––––––

Az utazás nagyszerű módja annak, hogy elmélyítsük a kapcsolatot a másikkal. Függetlenül attól, hogy milyen régóta vagyunk együtt a párunkkal, a kettesben eltöltött idő – főleg egy romantikus helyen – életreszóló emlék lehet. Ha már régóta nem szakítottunk alkalmat rá, vagy esetleg még sosem nyaraltunk kettesben vele, akkor van öt okunk arra, hogy ne halogassuk tovább azt a bizonyos foglalást, és elkezdjük bepakolni a bőröndöt.

El tudunk lazulni a partnerünk mellett

Egy új kapcsolatban – de sokszor az évek óta tartóban is – sokszor nem tudjuk teljesen elengedni magunkat a másik társaságában, mert mindenféle (általában csak a fejünkben létező) elvárásoknak akarunk megfelelni. Ezeket a falakat sokkal gyorsabban le tudjuk rombolni egy közös utazás során, hiszen sokkal több időt töltünk kettesben, mint általában a hétköznapokon.

Fotó: Caramell Premium Resort****superior

A csodás környezetben fekvő, exkluzív belső terű Caramell Premium Resort****superior romantikus atmoszférájában hamar sikerül egymásra hangolódni. Olyan különböző oldalait is megismerhetjük a másiknak, amelyeket egyébként nem sikerült volna más körülmények között. Egy őszintébb oldalát láthatjuk majd meg egymásnak, és ez segíthet abban, hogy megérezzük, milyen lehet hosszabb távon együtt lenni a másikkal.

Szünet a napi rutinban

Aki már hosszú távú kapcsolatban él, annak segíthet megtörni a napi rutint, ha csak a párjával megy el nyaralni. Ilyenkor lehetőség nyílik csak a másikra és saját magunkra figyelni. Nem kell takarítani, főzni, dolgozni menni és az óvodába rohanni, hanem végre igazán átélhetjük, milyen a másik társasága. Egy romantikus, kettesben elköltött vacsora a Caramell Premium Resort****superior Cardamon vagy Mandala éttermében olyan ínycsiklandozó élményt nyújt, ami minden érzékünkre hat, ezzel megteremtve a tökéletes hangulatot. Ha szükségünk van valamire, ami felpezsdíti a szerelmi életünket, és újra felkelti az érdeklődést egymás iránt, érdemes megfontolni a nyaralást. 

Fotó: Caramell Premium Resort****superior

Néha a mindennapok zaja útjában állhat annak, hogy megbecsüljük egymást. A nyaralás lehetővé teszi, hogy elvonuljunk a zajoktól és a mindennapi nyüzsgéstől, így egymásra tudtok koncentrálni. A Caramellben kialakítottak egy felnőttbarát wellness részleget, a Silent Zone-t, ahova kizárólag 16 éven felül engedélyezett a belépés, és termálvizes medencéjével és egyedi belsőépítészeti megoldásaival a tökéletes relaxáció színtere, ahol elkezdhettek mélyebb szinten is felzárkózni egymáshoz, hiszen ezen a nyaraláson nem lehet semmi más, ami mindkettőtöket zavarna.

Megtalálni az egyensúlyt a kapcsolatban

Egy igazán egészséges és tartós kapcsolat arról szól, hogy megtaláljátok az egyensúlyt. Ez nem más, mint hogy megtaláljuk a módját annak, hogy továbbra is törődjünk és szeressük egymást akkor is, ha ismerjük egymás erősségeit és gyengeségeit. Azzal, hogy együtt megyünk nyaralni, segíthetünk kitalálni, mennyire vagyunk egyensúlyban.

Fotó: Caramell Premium Resort****superior

Mivel az utazások során gyakran kilépünk a komfortzónánkból, megnézhetjük, hogyan boldogulunk csapatként az utazás ezen pillanataiban. A jó, a rossz, a csúf, de a szép is előjöhet az utazás pillanatai során, így elég jól megismerhetjük egymást. Próbáljunk ki minél több olyan dolgot, amire otthon nincs lehetőségünk vagy időnk a mindennapi pörgés mellett! A Caramell Cayenne bárjában egy kellemes koktél mellett lehetőségünk van bowlingozni is, ami egy remek módja a kikapcsolódásnak, és hogy kicsit kizökkenjünk a hétköznapi rutinból.

Egy kényeztető páros masszázs a hotel spa részlegében pedig új szintre emelheti a kikapcsolódásról alkotott fogalmunkat, amely során egy pohár pezsgő kíséretében élhetjük át a pihentető pillanatokat, amit a kádfürdő értékes esszenciái koronáznak meg.

Fotó: Caramell Premium Resort****superior

Szép emlékeket teremtünk

Nincs is jobb a romantikus kiruccanásoknál, amikor szép emlékeket szerezhetünk, amelyeken keresztül összekovácsolódhatunk a szerelmünkkel. Már a kezdetektől fogva megteremthetjük a romantikus hangulatot azzal, hogy olyan úti célt választunk, ahol a környezetben és egymás társaságában is gyönyörködhetünk. A Caramell Premium Resort****superior mesés, bükfürdői tája pontosan ezt kínálja: a környéken számtalan látnivaló csábít kirándulásra és új, közös élményekre, legyen az gyalogtúra, biciklizés, nordic walking vagy egy autós kirándulás valamelyik közeli látnivalóhoz. Mindenképpen készítsünk fényképeket (nem kell sok hozzá), hogy ezeket később visszanézve fel tudjuk idézni a csodás emlékeket, amik még inkább elmélyíthetik a kapcsolatunkat.

Fotó: unsplash

Erősíti a lángot

Néha szükség van valamire, ami újra fellobbantja a tüzet, ami korábban égett köztünk és a másik között. Az utazás az egyik dolog, ami segít ebben. Általa jobban megismerhetjük egymást, és ez olyan módon segíthet megerősíteni a kapcsolatot, mint semmi más. A kalandos utazások jelentősen segíthetnek nekünk és szerelmünknek újra összekapcsolódni, mivel az ilyen típusú utazások során senki másra nem támaszkodunk, csak egymásra.

Az utazás felérhet szinte egy párterápiával, amikor újra megláthatjuk egymásban azt, ami miatt beleszerettünk, és ebbe az érzésbe sokáig belekapaszkodhatunk később is. 

Akárhogy is, egy közös utazás segíthet elmélyíteni a kapcsolatunkat, és kitalálni, hogyan tervezünk egységként, és nem csak egyénként továbblépni. Ráadásul egy gyönyörű helyre utazhatunk a kedveseddel. Érdemes így tenni; bökjünk rá egy mindkettőnket megfelelő dátumra, és indulhat a nagy, közös kaland!

Kiemelt kép: unsplash