5 tipp, hogy a szülők és a gyerekek is jól érezzék magukat a családi üdülésen

Ha felkészülünk és okosan tervezünk, mindahányan kiválóan fogunk szórakozni.

                                                          –––––SZPONZORÁLT TARTALOM–––––

A családi üdüléseket mindenki szív repesve várja, hisz ezek remek lehetőséget nyújtanak a feltöltődésre, a kapcsolódásra és arra, hogy végre minőségi időt tudjunk eltölteni a kedvesünkkel és gyerekeinkkel – legyenek akárhány évesek. Igen ám, de ezek a közös családi programok gyakran nem úgy sülnek el, ahogyan kellene: ha nem vagyunk elég felkészültek és nem gondoljuk át pontosan a programokat, könnyen felütheti a fejét a feszültség, tönkretéve ezzel az egész család hangulatát. Az alábbi tippekkel azonban gondoskodni tudunk a problémamentes üdülésről!

1. Készítsük fel előzetesen a gyerekeket

Bárhová is megyünk, jó ötlet, ha a gyerekeket időben tájékoztatjuk arról, hogy mire számíthatnak. Néhány kép és weboldal segítségével bármilyen korú gyermek könnyen megismerkedhet az úti céllal, annak látnivalóival, de a szállással is, ahol aludni fogunk. Így könnyebben, felkészültebben veszik a változást, azt, hogy ki lettek mozdítva a megszokott rutinjukból. Nagyobb gyerekek esetében pedig ily módon elkerülhető a csalódás: pontosan láthatják, hogy milyen magasra tehetik az elvárásokat.

2. Tágítsuk a kört!

Ha van valami, ami segíthet abban, hogy a dolgok zökkenőmentesebben menjenek, az az, ha van néhány plusz kéz, amely segít a túl izgatott, vagy – ami még rosszabb – túl fáradt gyerekek kezelésében. Ne induljunk el egyedül – ha vannak olyan barátaink, akiknek a gyerekei hasonló korúak, mint a mieink, akkor megoszthatjuk az élményt és a feladatokat is, és felváltva vigyázhatunk a kicsikre. A gyerekek pedig örülni fognak, hogy a barátjuk is velük tart. Még akár a nagyszülőket is meghívhatjuk!

3. Csináljunk valami kalandosat, közösen

Van egy egyszerű módja annak, hogy mindenkinek szép emlékei maradjanak a nyaralásról, mégpedig az, hogy valami teljesen emlékezeteset csinálunk – együtt! Bárhová is utazzunk, biztosan rengeteg lehetőség lesz izgalmas tevékenységekre. Nem is kell túl messzire menni: a bükfürdői Caramell Premium Resort****superior saját kötél- és kalandparkja, a Kristály Torony többféle, különböző nehézségű fokozattal bíró kihívással vár minden bátor jelentkezőt.

A Kristály Torony izgalmas kihívásokkal várja az egész családot!

4. Néha bízzuk a gyerekekre a választást

Ha már elég idősek, a gyerekek nagy valószínűséggel pontosan tudják, hogy mit szeretnek (és főleg, hogy mit nem). Ha hagyunk nekik egy kis mozgásteret, sokkal felnőttebbnek érzik magukat, és amíg nem kezdenek el valami teljesen nevetséges és megvalósíthatatlan tervvel előjönni, addig semmi baj nincs azzal, ha hagyjuk, hogy a gyerekek hozzanak meg néhány döntést, például hogy mit csináljunk egy adott napon, vagy hogy melyik étteremben ebédeljünk.

5. Okosan válasszunk úti célt és szállást!

A kompromisszum elkerülhetetlen: jó, ha a hely közel van, nem kell hosszasan utazni – ez főként kisebb gyerekekkel nagy áldás –, és ha a szállás gyerekek és felnőttek számára egyaránt kínál szórakozási lehetőséget. A különböző fürdési lehetőségek, medencék létfontosságúak! Mert lássuk be, mindenki szeret a medencében ücsörögni – vagy pancsolni, ez kor függő –, ez egy nagyszerű és könnyű módja annak, hogy a gyerekeket boldoggá tegyük. A Caramell Premium Resort****superior 2021-ben elnyerte a „családbarát” címet, egyedi pontgyűjtő rendszer keretében működő gyermekanimációs programsorozata garantáltan leköti az apróságokat. A Caramella Kids Klub keretein belül szakképzett sport-, és gyermekanimátor csapat gondoskodik a szállodai animáció egyediségéről és sokoldalúságáról: a Resort saját kötél-, és kalandparkja, a Kristály Torony, jól felszerelt tematikus játszószobája és játszóterei, a különféle sportolási lehetőségek (műfüves labdarúgó pálya, bowling pálya) a legkreatívabb animációs foglalkozásokhoz biztosítanak kiváló lehetőséget.

A nagyobb gyerkőcök a mászófalon tehetik próbára ügyességüket.

A gyerekek az animációs programokon való részvétellel, lehetőséget kapnak a Gouranga kristályok összegyűjtésére, melyeket különféle ajándéktárgyakra, de akár szolgáltatásokra és egyéb kedvezményekre (szüleik részére) is beválthatnak a szállodai tartózkodásuk során.

Medence nélkül mit sem ér az üdülés.

A gyermekekkel érkező szülők kényelmét szem előtt tartva, a szálloda kültéri medencéjének közvetlen közelében, egy két szintes kültéri játszótér is várja az apróságokat, így a szülők akár a medence partjáról is tudják felügyelni gyermekeiket – maximális kényelemben.

Kiemelt kép: Unsplash