Tényleg ez a legrosszabb dolog, amit egy randin csinálhatunk?

Mi legyen a program az első randin? És mi semmiképpen?

Talán nem véletlen, hogy annyi szerelmes vers témája a tavasz: a zöldülő fák, a csicsergő madarak és az első napsugarak hatására valahogy még randizni is több kedvünk van. A kérdés már csak az, hogy mit csináljunk a randevún?

A YouGov nemzetközi piackutató és adatelemző cég friss felmérésében arról kérdezte az embereket, hogy mely programok elfogadhatóak, és melyek nem, ha egy bimbózó kapcsolatról, egészen pontosan egy első randiról van szó. A résztvevők véleménye alapján egyértelműen elmondható, hogy a lehető legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy meglátogatjuk valamelyikünk szüleit.

A legkevésbé sem jó randiötlet

Mindössze a válaszadók 17 százaléka szerint oké az, ha rögtön az első randin bemutatjuk randipartnerünket a szüleinknek – vagy épp fordítva, és ő visz el minket az anyjához és az apjához. Közel kétharmaduk szerint ez nagyon rossz ötlet, 35 százalék szerint pedig egyenesen elfogadhatatlan. Majdnem ilyen ellenszenvesnek találták a felmérés résztvevői azt az opciót, ha randipartnerük az első alkalommal esküvőre szeretne menni velük. Plusz egy főnek lenni az első randin az emberek 60 százaléka szerint borzalmas – talán épp azért, mert a vendéglistán ott lehetnek a szülők is? Vagy mert az ilyen randevúk csak az amerikai romkomokban sülnek el jól?

Első randi az ágyban?

A kutatás készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy mi van akkor, ha a megkérdezettek a randi végén valamelyikük otthonában kötnek ki:

mennyire elfogadható az együtt alvás az első találkozón?

A válaszadók kicsivel több mint fele mondta azt, hogy ez a tempó elfogadhatatlan számukra – függetlenül attól, hogy csak szimplán egymás mellett aludnának, vagy le is feküdnének egymással.

A legjobb randiötletek

Szerencsére nemcsak a legrosszabb, hanem a legjobb – vagy leginkább elfogadott – randiötletek is kiolvashatók a brit közvélemény-kutatásból.

Fotó: Getty Images

Nagyobb eséllyel lesz második randevú is, ha az elsőn kávézni, vacsorázni vagy egy bárba megyünk – ez ellen ugyanis tízből kilenc megkérdezettnek nincs ellenvetése. A művészetek és a történelem rajongóinak jó hír, hogy a válaszadók 89 százaléka szerint a múzeum- és a galérialátogatás is remek program, ha első randiról van szó, 86 százalék pedig moziba is szívesen megy újdonsült randipartnerével.

Kiemelt kép: Getty Images