Trokán Nóra lételeme a természet (x)

A testi-lelki egészség megőrzéséről mesélt a színésznő a Bonduelle új podcastjában.

Trokán Nóra figyelmét először egy talpreflexológia vizsgálaton hívták fel az egészséges étkezés fontosságára, azóta a színésznő tudatosan odafigyel a táplálkozásra. Trokán Nóra számára a feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz a természet közelsége és a rendszeres lovaglás is elengedhetetlen – az ismert színésznő többek között erről mesél a Bonduelle új életmódpodcast-sorozatában.

A Bonduelle Nem beszélünk zöldségeket! című új életmódpodcast sorozata az egészséges, tudatos táplálkozáson túl a fenntartható életmóddal, a testi-lelki egészség megőrzésével, a természetközeli életmóddal, a mozgással, valamint a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseket járja körül. Az új sorozat műsorvezetője Tatár Csilla, vendégei pedig a szakterületük elismert képviselői. Almási Kitti klinikai szakpszichológus a belső egyensúly megtartásának lehetőségeiről, Kohlné Papp Ildikó pszichológus, dietetikus a táplálkozás lelki vonatkozásairól, Dúll Andrea az ember és környezete közötti lelki viszonylatokról, Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai szakértő a fenntartható növénytermesztés lehetőségeiről, Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője a környezettudatos mindennapokról, míg Almásy Csilla gyógytornász a mozgás szerepének fontosságáról, Vrábel Krisztina az egészséges és szénhidrátszegény étrendről, Fancsikai Eszter saját és gyermeke veganizmusáról, Trokán Nóra pedig a természetközeli életmódról beszélget a műsorban.

Nóra már kerüli a tejtermékek és a tojás fogyasztását, ugyanakkor igyekszik minél több zöldséget és gyümölcsöt beilleszteni az étrendjébe. A megfelelő táplálkozáson túl testi, lelki és szellemi jóllétéhez a mozgásra is elengedhetetlenül nagy szükség van – ezt elsősorban a természetben tett nagy séták, az edzés, valamint a lovaglás jelenti számára.

„Nekem a lovaglás egyfajta terápia. Ritkán vagyok ennyire jelen az adott pillanatban, hiszen ilyenkor egyetlen, az adott helyzethez nem illő gondolat sem jut az eszembe. Ez engem nagyon feltölt és kikapcsol” – mondja Trokán Nóra a Nem beszélünk zöldségeket! podcast-sorozat új epizódjában.

Az új részben Trokán Nóra mesél a lovaglás során alkalmazott suttogó-módszerről, a természet szeretetéről, családja görög ágának gasztronómiai hagyományairól, valamint arról, hogy az utóbbi években milyen változásokat vezetett be az étrendjében egészségének megőrzése érdekében.

A Nem beszélünk zöldségeket! podcast-sorozat epizódjai az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

Bonduelle
Spotify
Apple Podcast
Google Podcast

Kiemelt kép: Brozsek Niki