Egy újdonsült anyának filmpremieren a helye? Caitríona Balfe szerint nem

Caitríona Balfe, Az idegen című romantikus-fantasy sorozat főszereplője nemrég bejelentette, hogy nem vesz részt személyesen a sorozat legújabb, hatodik évadának premierjén. A sorozatrajongók kiakadtak és a közösségi felületeken éles kritikával illették az ír színésznőt.

A sorozatbeli Claire Frasert alakító színésznőnek meg kellett védenie magát, miután a rajongók hevesen kritizálták a döntését, miszerint csak virtuálisan vesz részt a február 24-i londoni bemutatón. Ezt írta a Twitterén:

„Mindenkinek, aki szerint szégyenletes, hogy nem leszek ott személyesen, üzenem: megértem a csalódottságotokat, ugyanakkor mint újdonsült anya, én is kérek némi megértést.”

„Igyekszem mindent megtenni, amit csak tudok. Az, hogy már nem tudom átrepülni a világot, mint korábban, egy olyan változás, amihez most próbálunk alkalmazkodni” – tette hozzá.
Később kirakott még egy üzenetet: „Ott leszek virtuálisan a vörös szőnyegen és utána a beszélgetésen. Ez nem Az idegen stábjának hibája. Mindannyian igyekszünk a lehető legjobb élményt adni nektek az új és kihívásokkal teli körülmények között”.

Egyre többen melléállnak

Szomorú, hogy egy kisgyerekes anyának még manapság is ennyit kell magyarázkodnia amiatt, hogy a családja miatt nem tud részt venni egy eseményen. (Nemrég írtunk arról, hogy Robin Wright is rosszmájú megjegyzéseket kapott, amikor a családot helyezte előtérbe a karrierjével szemben.) Balfe ráadásul híresen vigyáz a magánéletére és nagyon keveset nyilatkozik a családjáról. Kisfia születését ugyan egy megható, apró kezecskét láttató fotóval bejelentette az Instagramján, a kicsiről azóta sem mutatott több képet, és a nevét sem árulta el. Így minden bizonnyal nehéz neki, hogy most a fél internet az ő családi életével van elfoglalva.
Szerencsére hamarosan rengeteg támogató üzenet is érkezett a rajongóktól. „Nem hiszem el ezeket a tiszteletlen kommenteket és nagyon sajnálom, hogy erről kellett beszélned. Várom a premiert és hogy lássalak a hatodik évadban ragyogni” – írta egyikük. „Caitríona, SOHA nem kell magyarázkodnod amiatt, hogy a családod az első. Mindannyiunk számára példakép vagy. Csodálatos leszel virtuálisan is” – üzente egy másik rajongó.

Díjra vár Los Angelesben

A sorozat szereplőivel folytatott panelbeszélgetésre Caitríona Los Angelesből fog bejelentkezni, ahol jelenleg férjével, a zenei producerként dolgozó Tony McGill-lel és hat hónapos kisfiával tartózkodik. Feltehetőleg azért vannak a mozi fővárosában, hogy részt vegyenek a vasárnap esti Screen Actors Guild-díjátadón, ahol a 42 éves színésznő a legjobb női mellékszereplő kategóriában esélyes a Belfast című Kenneth Branagh-filmben nyújtott alakításáért. 

Kiemelt kép forrása: Getty Images