Tálalj életerőt az egész családnak! (x)

Bárcsak létezne egy olyan finom és tápláló konyhai alapanyag, amivel nemcsak a szendvicseket és salátákat, de akár kedvenc húsételeinket is feldobhatnánk – és a gyerekek sem hagyják a tányéron!

Van egy krém, amely már évszázadok óta jelen van a közel-keleti és mediterrán kultúrák asztalainál, Magyarországon is egyre népszerűbb és az összes fenti elvárást teljesíti: ez nem más, mint a hummusz!

Ez az az újdonság a hazai kínálatban, amiről mostanában mindenki beszél, de vannak, akik idegenkedve, vagy észre sem véve kerülgetik az elmúlt évek legsikeresebb és egyik legfinomabb ételét a szupermarketekben. Pedig a csicseriborsóból és szezámpasztából készült, válogatott fűszerekkel ízesített hummuszkrém a fél világot meghódította már, és idehaza is egyre több család választja szendvicsfeltétként a megszokott vajkrémek, krémsajtok és kenhető májasok mellett és helyett.

A gyerekek imádják mártogatni

A natúr hummuszkrém enyhén citrusos ízvilága már az első falattal meghozza az étvágyat. Nemcsak kenyérre vagy zsömlére kenve tálalhatjuk, hanem vékony szeletekre vágott friss zöldségek mellé tunkolós, mártogatós szószként is kiváló. A gyerekek imádnak játszva megismerkedni az új ízekkel, amire a zöldségmártogatás egy különösen izgalmas lehetőséget kínál. Érdekesség és nem véletlen, hogy bizonyos országokban már egészen kicsi kortól ajánlják a hummusz rendszeres fogyasztását.

Nemcsak a fejlődő szervezet szövetségese

A növényi rostokban, fehérjében, vitaminokban és nyomelemekben bővelkedő hummusz valódi életelixírnek számít az élelmiszerek mezőnyében, amivel nemcsak a szellemi és fizikai munkát végzők, de a húsmentesen étkezők is fedezhetik napi tápanyagszükségleteik egy jelentős részét. A hummusz fogyasztása nincs korhoz kötve, sőt, tápláló könnyedsége miatt az idősebbek is jóízűen fogyaszthatják, akár mindennap.

A sokoldalú hozzávaló

A hummusz évszázados sikertörténetre tekint vissza a közel-keleti és a mediterrán konyhakultúrában. Erről árulkodnak azok a vaskos receptkönyvek is, amik külön fejezetekben foglalkoznak a csicseriborsókrémmel főzés tudományáról. Dúsíthatjuk vele kedvenc szendvicseinket, vagy például a gyrost, de feldobhatjuk aktuális salátáinkat és sültjeinket is, sőt még panírozhatunk is vele. Az alap, natúr hummuszkrémet ízlés szerint tovább fűszerezhetjük vagy dúsíthatjuk más zöldségkrémekkel, például céklapürével.

Fedezd fel a világ ízeit FANAN hummuszkrémekkel!

A hazai székhelyű FANAN márka több mint tíz éve gyártja falafel termékét és növényi krémjeit a magyar és a közép-európai piacra, hogy helyben népszerűsítse az egészségtudatos táplálkozás ínycsiklandó lehetőségét. A gyártó kínálatában a citrusos, enyhén fűszeres natúr hummuszkrém mellett megtalálhatók a pikáns, chilivel és korianderrel kísért, csípős(ebb) változatok is, de a kísérletező kedvű családok megkóstolhatják az enyhén bizsergető wasabis és az indiai konyha hangulatát idéző currys változatokat is. Keresd a FANAN hummuszkrémeket a vezető áruházak és szupermarketek hűtőpolcain, termékinformációkért és izgalmas tálalási javaslatokért pedig látogass el a www.fanan.hu internetes címre, vagy a FANAN Facebook- és Instagram-felületeire!