Tom Hanks fia azt állítja, gyerekként nem volt előtte egy erős példakép

Tom Hanks fia őszintén beszélt arról, hogy mennyire nehéz volt sztárcsemeteként felnőni, és hogy mennyi gyűlölködéssel szembesült.

Tom Hanks 31 éves fia, Chet Hanks tavaly azzal került be a hírekbe, hogy egyrészt valamiért néha jamaikai akcentussal beszél (amit sokan már önmagában rasszistának, vagy ha annak nem is, de kulturális kisajátításnak tartanak), illetve hogy kiadott egy rapszámot, a White Boy Summert, amelyben arról rappel, hogy ez a nyár (vagyis a tavalyi) a fehér srácok nyara lesz.

Mint kiderült, a Meghan Tee Stallion Hot Girl Summer című dalának parafrázisának tartott számmal nem akart rasszista felhangokat megütni, egyszerűen arra gondolt, hogy az olyan fehér zenészek is befussanak (mint ő), akik tisztelik a fekete kultúrát. Később azt is elmondta, hogy csak akkor lehet egy nyár a fehér srácok nyara, ha minden más bőrszínű srác is jól érzi magát a világon. Szóval a meglehetősen kigyúrt és tetkókkal borított Chet megítélése nem feltétlenül pozitív, amin a minap megjelent YouTube-videója lehet, hogy változtatni fog.

Kiváltságos, de nehéz gyerekkor

Chet az Igazság arról, hogy milyen volt Hanksként felnőni című videóban arról vallott, hogy annak ellenére, hogy egy Oscar-díjas apa és egy szintén filmsztár anya mellett nőtt fel, sztárgyerekként sok bullying érte, de nem volt kihez fordulnia tanácsért, ha a státuszából adódó bántásokkal szembesült. „Nem volt előttem egy erős férfi példakép, aki azt mondta volna nekem… »haver, csesszék meg ezek az emberek. Csak féltékenyek rád« – mondta Chet a videóban a sok szekálással kapcsolatban, amiket társaitól kapott az őt körülvevő gazdagság és a hírnév miatt. Elmondta, hogy a személyével kapcsolatos gyűlölködés középiskolában kezdődött (korábban ugyanazzal a kb. 30 gyerekkel járt együtt óvodás kora óta, így akkor ez nem volt téma), hogy a többiek mennyire „arrogánsnak és elkényeztetettnek” tartották, és már azelőtt valamilyen véleménnyel voltak róla, hogy egyáltalán megismerték volna, pedig noha igen kiváltságos körülmények között nőtt fel, Tom és Rita soha nem kényeztették el, zsebpénzt sem kapott, mindent ki kellett érdemelnie.

„»Neked megvan mindaz, amit ők akarnak, ezért puszta féltékenységből próbálnak megszégyeníteni, hogy rosszul érezd magad.« Jó lett volna ezt hallanom, de nekem ezt nem mondta el senki. Ezért most én mondom el a fiatalabb énemnek azt, amit akkor kellett volna hallanom.”

Az Instagramján egy ideje leginkább félmeztelen, feszítő és edzős képet posztoló srác azt is elmesélte, hogy emiatt alakított ki egy falat maga körül, ráadásul kemény külseje és megfélemlítő képessége miatt még csak nem is mernek vele szemtől szembe ellenségeskedni az emberek. „Az emberek sokat b@szakodtak velem gyerekkoromban. De soha nem a szemembe mondták – emlékezett vissza. – Mindig a hátam mögött, pletykák és fikázás formájában.” Azt is felidézte, hogy milyen sok kamubaráttal hozta már össze a sors, akiket nem is ő érdekelt valójában, nem igazi barátságok voltak ezek, hanem csak az apjához és a hírnevéhez akartak közelebb kerülni általa.

Mindezek ellenére Chet tisztázta, hogy megérti, hogy kiváltságok között felnőni nehezteléshez vezethet azok részéről, akik nem ilyen szerencsések. És hogy végülis milyen volt híres, gazdag szülők gyerekeként felnőni szerinte? „Rengeteg előnye van, de néha elég furcsa tudott lenni. Sok olyan klassz dolgot csinálhattam, amire sok embernek nincs lehetősége” – ismerte el. – Beutazhattam a világot, szép szállodákban szállhattam meg, magánrepülővel repülhettem, és ezért nagyon szerencsés vagyok. Nem is változtatnék a helyzetemen.

Szeretem a szüleimet, soha nem kívánnék magamnak másik szülőket.”

Beszél arról is, hogy a hírnév milyen kétélű fegyver, és hogy talán a legdurvább drog, amivel egy ember találkozhat, pedig a hírnévben keresni az önigazolást mérgező dolog, amitől valaki csak még nyomorultabbul érezheti magát. 

„Az én tapasztalatom ezzel kapcsolatban még bonyolultabb volt, mert amellett, hogy a hírnév már így is mérgező volt, még csak nem is voltam híres – mondta. – Én csak egy híres ember fia voltam, szóval nem is tettem semmit, amivel megérdemeltem volna bármiféle elismerést, és ez rengeteg megvetést váltott ki irányomba.”

 A 65 éves Tom Hanksnek első házasságából (első felesége a 2002-ben elhunyt Samantha Lewes színésznő volt) két gyermeke van, a 45 éves Colin és a 40 éves Elizabeth, Rita Wilsontól pedig, akivel házasságkötésük óta boldog kapcsolatban él, szintén két gyermeke született: a 31 éves Chet, vagyis Chester Marlon és a 27 éves Truman Theodore.

Kiemelt kép: Getty Images