Andrés García Carrót csak úgy emlegetik, hogy a spanyol király.

A kilencvenéves spanyol férfi újoncnak számít az európai divaszcénában, ám már most hatalmas sikereket tudhat magáénak: modellt állt neves divatmagazinoknak, pózolt világmárkák kampányában, és már az Instagramon is több mint negyvenezren követik!

Andrés García Carro elsősorban nagypapának vallja magát, ugyanakkor népszerű modell, és lassan már az Instagramon is sztárnak számít. A szépkorú férfit, akit úgy emlegetnek, hogy a spanyol király, két évvel ezelőtt az unokája vezette be a divat izgalmas világába: Celine Van Heel fotográfus arra kérte nagyapját, hogy álljon neki modellt az egyik fotósorozatához. „Ő volt az első alanyom, az első múzsám – mondta a 27 éves Celine a Euronewsnak. – Mióta az eszemet tudom, ő nagyon jól öltözött volt. Imád napozni, folyamatosan sütteti magát – még télen is. Nem is tudom, hogy jutott eszembe, hogy felkérjem modellemnek, valahogy jött magától.” Így készült el az a képsorozat az idős férfi házának küszöbén, amely beindította a karrierjét.

Andrés García Carro azóta több nagy divatmárkával is dolgozott már, modellkedett például a szintén spanyol Zarának, de feltűnt a Vogue és a GQ magazinok lapjain is. Kapott apróbb szerepeket filmekben és videóklipekben, közben pedig egyre nagyobb követőtáborra tett szert az Instagramon. A luxusbrandek is odáig vannak érte, dolgozott már a Louis Vuittonnak, az Yves Saint Laurent-nak és a Rolexnek is!

„Ki látott már kilencvenéves nagypapát, aki világmárkáknak pózól – sokszor félmeztelenül, csupán egy fürdőnadrágban? – tette fel a költő kérdést az idős modell unokája. – A nagyapám gondolkodásmódja és életmódja ragályos, és ő tényleg olyan a való életben is, mint ahogy az Instagramon látod.”

„El vagyok ragadtatva, rengeteg életerőt adnak ezek a lehetőségek – nyilatkozta Andrés García Carro a spanyol ABC-nek adott interjújában, amelyben arról is mesélt, hogy a divatipar teljesen új terep számára, hiszen eredetileg a közigazgatásban dolgozott. –

Évekig a Buenos Aires-i nagykövetségen dolgoztam kulturális attaséként. Igazán boldog évek voltak, sok latin-amerikai íróval volt lehetőségem találkozni.

A nyolcvanas években visszatértem Spanyolországba, ingatlanügynöki vizsgát tettem, és alapítottam egy ügynökséget.” A férfi az ingatlaniroda vezetését idővel átadta a lányának, szeretett volna ugyanis visszavonulni; álmában sem gondolta, hogy időskorára keresett modell lesz. Azt állítja, a felesége és a négy gyereke már hozzászokott ehhez az új szituációhoz. „Azt mondják, csináljam, ami jólesik, szórakozzak és érezzem jól magam. Ők semmi furcsát nem látnak ebben.”

A nem mindennapi fotós-fotómodell párosnak különleges és grandiózus tervei vannak a 2022-es évre, de Celine egyelőre nem árult el semmit, mint mondja, „a spanyol király élete titkokkal teli”. Nagyapja viszont már hangot adott annak, hogy nagyon szívesen dolgozna Almodóvarral vagy Tarantinóval, amíg pedig a rendezőzsenik nem kérik fel egy filmszerepre, szabadidejét olvasással, főzéssel és golfozással tölti.

Kiemelt képünk csak illusztráció: Getty Images