Jennifer Lopez és Ben Affleck féltek újra összejönni

Jennifer Lopez arról nyilatkozott, ami már majdnem egy éve lázban tartja a rajongókat: mégis hogyan élik meg Ben Affleckkel, hogy csaknem húsz évvel a szakításuk után újra egymára találtak.

A két híresség 2001-ben, a csak két évvel később bemutatott Gengszter románc (eredetileg Gigli) című romantikus vígjáték forgatásán került közelebbi kapcsolatba egymással. A film ugyan megbukott, de született belőle egy szerelem. Akkoriban JLo még Cris Judd színész-koreográfus felesége volt, akivel ezután gyorsan el is váltak útjaik, majd a színésznő büszkén vállalta kapcsolatát Bennel.

2002-ben az énekes-színésznő boldogan erősítette meg a hírt, miszerint a barátja megkérte a kezét. „Ez a legcsodásabb dolog, amit valaha láttam” – mondta akkor a 6,1 karátos rózsaszín gyémántgyűrűről, amelyért Affleck állítólag 2,5 millió dollárt fizetett. Azonban 2004 januárjában felbontották a jegyességet, és nem sokkal később mindketten mással házasodtak össze. Eltelt 17 év, és 2021 első felében robbant a bomba: a két sztár újra együtt van!

Ben Affleck és Jennifer Lopez a Daredevil című film díszbemutatóján 2003 februárjában. (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Jennifer Lopez most a People magazinnak mesélt arról, hogy miért tartottak attól Afleckkel, hogy mi lesz, ha újrakezdik. Természetesen nagy szerepe volt ebben annak, hogy miként reagál majd a nyilvánosság, hiszen kapcsolatuk (ami ugyan nem a nyilvánosság miatt ért véget) első fordulóját azért jócskán megsínylette az a hisztérikus cirkusz, ami a magánéletüket övezte a 2000-es évek elején.

„Azelőtt valahogy úgymond kitettük [a kapcsolatunkat] a nyilvánosság elé – vallotta be az 52 éves Lopez. – Naivak voltunk, és ez egy kicsit megtaposta a dolgot.”

Elmondta, hogy ő és a 49 éves Affleck végül úgy döntöttek, igenis kockáztatnak, elvégre most már sokkal idősebbek és bölcsebbek. „Mindketten úgy voltunk vele, hogy nagyon boldogok vagyunk, és nem akartuk, hogy azok a dolgok megint bezavarjanak. De idősebbek vagyunk, okosabbak, sokkal több tapasztaltunk van, más helyen vagyunk az életünkben, most már gyerekeink vannak, és ezeknek a dolgoknak nagyon tudatában kell lennünk. Azért óvjuk ennyire magunkat, mert ez egy nagyon szép időszak a számunkra.” A szupersztár arról is beszélt, hogy a dolgok most egészen másként alakulnak, mint akkor, amikor először adtak esélyt a szerelemnek. „Gyönyörű, ahogyan teljesen más az érzés most, mint évekkel ezelőtt volt. Most valahogy jobban megbecsüljük ezt az egészet, és ez szép.”

És mit gondol a rajongók reakciójáról?

„Azt hiszem, most az emberek tudják, hogy olyan művészek vagyunk, akik még sokáig itt lesznek, ezért elfogadják és tisztelik a magánéletünket. Én ezt érzem, és nagyra értékelem ezt.” Lopez azt is elmondta, hogy boldogok, amiért a rajongók örülnek kapcsolatuknak, és hogy gyorsan el is nevezték őket Bennifer 2.0-nak.

Hogy a páros további sorsa hogyan alakul, lesz-e új eljegyzés, az természetesen még a jövő zenéje; az biztos, hogy úgy tűnik, jól meg vannak egymással, ráadásul családjaik is kedvelik egymást. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Jennifer Garner, Ben Affleck ex-felesége például a mátkapárral és összes gyerekükkel közösen ünnepelte tavaly a halloweent. Noha a rossznyelvek szeretik úgy előadni, hogy Garner és Lopez rivalizálnak is egymással, ez valószínűleg egyáltalán nem igaz.

Az a bizonyos jachtos fotó

Amikor Jennifer Lopezt és Ben Afflecket tavaly júliusban a paparazzók lekapták, amint Lopez 52. születésnapját ünnepelték egy St. Tropez-i jachton, az emberek teljesen bepörögtek. És nemcsak azért, mert szerették őket együtt látni, hanem azért is, mert rögtön egy elméletetet is összehoztak, miszerint a páros bizonyára fricskát mutat a lesifotósoknak azzal, hogy szinte egy az egyben lekoppintja a Jenny From The Block című 2002-es klipből klasszikussá vált jelenetet, amikor Affleck Jennifer hátsóján pihenteti a kezét.

A tavalyi kép:

JLo azonban elkeserítette az elmélet rajongóit: „Csak egy kis kiruccanás volt, amit a születésnapomkor szoktam megtenni, egyáltalán nem akartuk szándékosan újrajátszani a jelenetet. Azt sem tudtam, hogy paparazzók vannak az óceán közepén!” – mondta nevetve. Azt azonban elismerte, hogy nagyon viccesnek tartja az elméletet.

Íme a klipjelenet:

 

Kiemelt kép: Jennifer Lopez és Ben Affleck 2021. december 15-én Los Angelesben. (Fotó: RB/Bauer-Griffin/GC Images/Getty Images)