Elég Jennifer Lopez és Jennifer Garner összehasonlítgatásából!

Miért nem örülünk egyszerűen J.Lo és Ben Affleck boldogságának? Miért kell belekeverni a volt feleséget?

Heteken át tartotta izgalomban a fél világot, hogy Jennifer Lopez és Ben Affleck vajon tényleg újra egy párt alkot-e, vajon tényleg felmelegítették-e hosszú évekkel ezelőtti kapcsolatukat. Nem kell többé találgatni: az énekes-színésznő múlt héten, az 52. születésnapi Instagram-posztjával egyértelművé tette, hogy ismét a kétszeres Oscar-díjas színészért dobog a szíve. J.Lo azt írta a képek alá, amelyek közül az egyiken szenvedélyesen csókolózik Ben Affleckkel, hogy „52… mit tesz…”, ezzel pedig Insta-hivatalossá vált a románcuk.

J.Lo már máshol is utalt régi-új párkapcsolatára, egy Apple Music-interjúban például azt nyilatkozta, hogy „szuper boldog vagyok”, és „életem legcsodásabb időszakát élem”. Majd hozzátette: „Az emberek mindig azt kérdezgetik, »Hogy vagy? Mi van veled? Minden oké?« (…) Hát ez van, sosem voltam jobban. (…) Azt szeretném, ha azok, akiknek fontos vagyok – mert ők nekem is rettentően fontosak –, tisztában lennének vele, hogy eljutottam az életemnek azon pontjára, amikor egyedül is jól megvagyok. És azt hiszem, ha valaki elér ebbe a fázisba, akkor olyan fantasztikus dolgok eshetnek vele, amelyekről el sem tudja képzelni, hogy újra megtörténnek. Szóval velem ez van.”

 Ben Affleck és Jennifer Lopez 2003-ban. Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Akár követjük a sztárpletykákat, akár nem, mindig jó azt hallani, hogy valaki boldog. A szerelem elvégre jó dolog. Az viszont sokkal kevésbé az, hogy internet népe bele akarja rángatni ebbe a love story-ba Ben Affleck volt feleségét, Jennifer Garnert. Olyannyira, hogy ha a Google-be elkezdjük beírni a Jennifer Garner nevet, a keresőmező automatikusan kiegészíti „Jennifer Garner vs Jennifer Lopez”-re. Sorra jelennek meg a két híresség szépségét, alakját és sikereit összehasonlító posztok és cikkek, a helyzet pedig kezd annyira elfajulni, hogy azt már Jameela Jamil színész-műsorvezető sem tűrte szó nélkül, véleményét egy erőteljes tweetben fejtette ki.

„EGYÁLTALÁN nem azért szólok hozzá a témához, hogy Jennifer Garner edzés közben készült paparazzófotóját hasonlítgassam J.Lo tökéletes közösségimédia-képeihez – írta. – Ez már nem a kilencvenes évek. Nem ugrasztunk össze nőket egy pasi miatt… különösen akkor nem, ha csak az egyikük van oda érte.”

Gondolatmenetét az Instagramon folytatta, amelyet azzal zárt:

„Hagyjátok a Jennifereket élni. Hagyjátok a nőket élni. Hagyjátok a lányokat élni. Elég a károkozásból.”

Jameela Jamilnak igaza van: hihetetlen, hogy 2021-ben ott tartunk, hogy két, saját jogán híres, sikeres nőt bele akar kényszeríteni a világ a cicaharcba, mintha csak egyetlen férfi határozhatná meg a boldogságukat. A két sztár összehasonlítása már csak azért is teljesen értelmetlen, mert nem Jennifer Lopez volt a „másik nő”, aki miatt Jennifer Garner és Ben Affleck házassága zátonyra futott – ő szimplán csak a „következő nő”. J.Lo az a nő, aki randizni kezdett egy férfival, akinek a válását 2016-ban – vagyis öt évvel ezelőtt – kimondta a bíróság.

Jennifer Garner és Ben Affleck 2013-ban. Fotó: Jason Merritt/Getty Images

Ezt az öt évet a volt feleség, vagyis Jennifer Garner pedig nem azzal töltötte, hogy otthon sírt az exe miatt. Sőt: részt vett négy film és televíziós projekt munkálataiban, Instagram-posztjai szerint boldog és teljes életet él, a US Weekly szerint pedig van egy friss párkapcsolata is. És csak úgy mellékesen megjegyeznénk, hogy ő volt az, aki annak idején véget akart vetni a házasságuknak, nem Ben Affleck lépett ki a kapcsolatból. Szóval a feltételezés, hogy Jennifer Garner alakjának (ami egyébként fantasztikus) bármi köze lenne ahhoz, hogy a volt férje már nem vele van, hanem a szintén bomba testű Jennifer Lopezzel, egyszerűen nevetséges.

A helyzet tehát úgy fest, hogy Jennifer Lopez és Jennifer Garner is remekül van, és az ég világon semmi gondjuk a másikkal, és éppen ezért nem is nyilatkoztak eddig egy árva szót sem egymásról.

Az egyetlen dolog, ami közös bennük, hogy ugyanaz a férfi a (volt) párjuk – jó néhány év különbséggel. (Meg persze az, hogy azonos a keresztnevük.)

Érdekes az is, hogy egyetlen olyan Instagram-posztot sem látni, amely Ben Afflecket és J.Lo előző párját, Alex Rodriguezt hasonlítja össze. Vajon miért? Mert a férfiakat nem az alapján ítéli meg a világ, hogy mennyire vonzóak? Ki tudja, mit érezhet most Jennifer Garner, látva a szánalmas és ártalmas összehasonlítások tömkelegét, de az biztos, hogy ez a kártékony jelenség nemcsak őt, hanem minden más nőt is elkeserít. Hiszen sokkal többek vagyunk annál, mint férfi szemmel összehasonlítandó és szembeállítható szexuális tárgyak. Amíg ilyesmi megtörténhet, addig nem beszélhetünk egyenjogúságról.

(Kiemelt kép: Getty Images)