Vágykeltő falatok és farsangi fánkok a februári Nők Lapja Konyhában

Ebben a hónapban ínycsiklandó hagymás tészták, szuper egytálételek, Valentin-napi finomságok és természetesen farsangi receptek is várnak rátok. Süssünk-főzzünk együtt, tartsatok velünk most is!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Vágykeltő falatok és farsangi fánkok a februári Nők Lapja Konyhában

Vágykeltő falatok és farsangi fánkok a februári Nők Lapja Konyhában

Fotó megosztása:

Szerelmesek menüje vagy családi vacsora?

Bevallom őszintén, nálunk a Valentin-nap nem szokott túl nagy felfordulást okozni, mert előtte van a születésnapom, és még nem volt olyan párom, aki ne úgy adta volna át az ünnepi virágcsokrot, hogy „akkor ez holnapra is szól”.  Ilyen felütés után valahogy én se éreztem soha a késztetést, hogy február 14-én szexi ruhában álldogáljak a konyhában, és vágykeltő hozzávalókból főzzek vacsorát. Alapvetően nincs bajom ezzel az „importált” ünneppel, nem morgok azon, hogy ez pusztán a fogyasztói társadalomról szól, nem a szerelemről – egyszerűen az időzítése nem megfelelő számomra. (Illetve tapasztalatom szerint a férfiak többsége számára sem, hiszen menetrendszerűen meglepődnek azon, ha feleségük vagy barátnőjük szerint virágot/csokoládét/cuki plüsst kellett volna venniük.)

Természetesen az én hozzáállásom nem befolyásolja azt, hogy most is – ahogy minden februárban – mutassunk olyan, afrodiziákumokat tartalmazó fogásokat, amelyeket romantikus vacsorákhoz ajánlunk. Aki nincs kibékülve a szerelmesek ünnepével, nyugodtan elkészítheti őket az év bármelyik napján, a családtagok akkor is örülni fognak nekik, mert tényleg isteniek. Csakúgy, mint a magyarok szívéhez valószínűleg sokkal közelebb álló farsangi fánkok, ezekből rögtön négyfélét is sütöttünk. A tél utolsó, szürke napjait krémes süteményekkel próbáltuk feldobni, és gondoltunk azokra is, akik a hétköznapi vacsorákhoz, illetve a hétvégi ebédekhez keresnek ötleteket. Mutatunk recepteket szűzérmére, bagelre és skyrre, főzünk hagymás tésztákat és vitaminban dús egytálételeket. Egy leves nem csak akkor lehet laktató, ha hús is van benne, ezt is bebizonyítjuk gazdag, vega leveseinkkel. Eláruljuk azt is, mit főznek a profik a méltatlanul hanyagolt kacsa-, csirke- és pulykaszárnyból, és az is kiderül, melyek azok a titkos, ízfokozó hozzávalók, amelyek különlegessé, karakteressé teszik az ételeket.

Tartsatok velünk, kipróbált finomságainkkal segítünk elűzni a tél végi rosszkedvet, és örömet csempészünk a rohanós, stresszes napokba!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!