Az 58 éves színésznő csaknem két évtizede hagyta ott Hollywoodot.

Bridget Fondáról 12 év után először készült fénykép, mióta abbahagyta hollywoodi színészi karrierjét. A Jackie Brown és az Egyedülálló nő megosztaná (és persze számtalan más) filmek színésznője múlt héten csütörtökön töltötte be 58. életévét, a héten pedig Los Angelesben látták, miközben bevásárolt és ügyeket intézett – számolt be róla a Mirror (további képekért kattints a cikk linkjére).

A kritikusok által is méltatott színésznőt utoljára 2009-ben fotózták le nyilvánosan, amikor Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjének premierjén vett részt. Peter Fonda lánya, Henry Fonda unokája és Jane Fonda unokahúga 2003-ban vonult vissza a reflektorfényből. 2005-ben megszületett kisfia, és ezután már leginkább a Santa Barbarában lévő családi farmon élte mindennapjait családjával.

Danny Elfman és Bridget Fonda 2009-ben a Becstelen Brigantyk Los Angeles-i premierjén (Fotó: Barry King/FilmMagic)

A sztár jelenleg Los Angeles Encino nevű, előkelő negyedében él fiával és férjével, Danny Elfmannal, a híres zeneszerzővel, az Oingo Boingo újhullámos zenekar énekesével. A puccos környéken olyan hírességek élnek rajtuk kívül, mint Nick Jonas és Priyanka Chopra, Gwen Stefani és Selena Gomez.

Bridget boldogan mondott le a hírnévről, és korábban kifejtette, hogy gyakran megkérdőjelezte, hogy joga van-e a filmes nagyságok belső köréhez tartozni. Küzdött az önbizalmával és a nyomással, amit egy hatalmas celebdinasztia részeként nehezedett rá.

A Movieline-nak még 1993-ban így nyilatkozott: „Azon tűnődöm, vajon milyen elégedettséggel töltene el az, ahol most vagyok, ha nem lennék egy olyan család tagja, amely ilyen fenomenális a munkájában.

Vajon milyen érzés lenne tudni, hogy teljesen a saját erőmből csináltam meg? Néha elgondolkodom azon, vajon én is nyugodtabb lennék-e, ha tudnám, hogy magamnak köszönhetem a sikert, ahelyett, hogy mindig azon gondolkodom, hányszor jutottam be a nevemmel az ajtón.”

Végül 2003-ban hagyta ott Hollywoodot, miután meg nem erősített hírek szerint súlyos autóbalesetet szenvedett, amely igen komoly fájdalmakkal járó hátsérüléseket okozott neki.

Bennfentesek szerint a baleset, valamint egy évvel később született fia meggyőzte arról, hogy visszavonuljon a filmiparból, és nyugodtabb életet éljen.

Forrás: Mirror, Kiemelt kép: Getty Images