12 év után készült fotó Bridget Fondáról, nem ismertünk rá

Az 58 éves színésznő csaknem két évtizede hagyta ott Hollywoodot.

Bridget Fondáról 12 év után először készült fénykép, mióta abbahagyta hollywoodi színészi karrierjét. A Jackie Brown és az Egyedülálló nő megosztaná (és persze számtalan más) filmek színésznője múlt héten csütörtökön töltötte be 58. életévét, a héten pedig Los Angelesben látták, miközben bevásárolt és ügyeket intézett – számolt be róla a Mirror (további képekért kattints a cikk linkjére).

A kritikusok által is méltatott színésznőt utoljára 2009-ben fotózták le nyilvánosan, amikor Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk című filmjének premierjén vett részt. Peter Fonda lánya, Henry Fonda unokája és Jane Fonda unokahúga 2003-ban vonult vissza a reflektorfényből. 2005-ben megszületett kisfia, és ezután már leginkább a Santa Barbarában lévő családi farmon élte mindennapjait családjával.

Danny Elfman és Bridget Fonda 2009-ben a Becstelen Brigantyk Los Angeles-i premierjén (Fotó: Barry King/FilmMagic)

A sztár jelenleg Los Angeles Encino nevű, előkelő negyedében él fiával és férjével, Danny Elfmannal, a híres zeneszerzővel, az Oingo Boingo újhullámos zenekar énekesével. A puccos környéken olyan hírességek élnek rajtuk kívül, mint Nick Jonas és Priyanka Chopra, Gwen Stefani és Selena Gomez.

Bridget boldogan mondott le a hírnévről, és korábban kifejtette, hogy gyakran megkérdőjelezte, hogy joga van-e a filmes nagyságok belső köréhez tartozni. Küzdött az önbizalmával és a nyomással, amit egy hatalmas celebdinasztia részeként nehezedett rá.

A Movieline-nak még 1993-ban így nyilatkozott: „Azon tűnődöm, vajon milyen elégedettséggel töltene el az, ahol most vagyok, ha nem lennék egy olyan család tagja, amely ilyen fenomenális a munkájában.

Vajon milyen érzés lenne tudni, hogy teljesen a saját erőmből csináltam meg? Néha elgondolkodom azon, vajon én is nyugodtabb lennék-e, ha tudnám, hogy magamnak köszönhetem a sikert, ahelyett, hogy mindig azon gondolkodom, hányszor jutottam be a nevemmel az ajtón.”

Végül 2003-ban hagyta ott Hollywoodot, miután meg nem erősített hírek szerint súlyos autóbalesetet szenvedett, amely igen komoly fájdalmakkal járó hátsérüléseket okozott neki.

Bennfentesek szerint a baleset, valamint egy évvel később született fia meggyőzte arról, hogy visszavonuljon a filmiparból, és nyugodtabb életet éljen.

Forrás: Mirror, Kiemelt kép: Getty Images