Nemes Takách Kata Vészity Katával beszélgetett a a PET Kupáról és a versenyen jócskán túl mutató eredményekről, célokról, projektekről.

Szerintem mindenki látott már sokkoló képeket mindenféle vizeken lebegő szemét szigetekről. Nem is kell az óceánig menni, a Tisza Európa legszennyezettebb folyói közé tartozik. Ami már a mi ügyünk is. (Mint kiderült a beszélgetésből, amúgy már az óceán is.) Mit kéne tenni? Mondom. Illetve nem én, hanem aktuális vendégem, Vészity Kata, aki PET Kalóz minőségében volt beszélgetőtársam a Zöld Szobában.

Mesélt a PET Kupáról és a versenyen jócskán túl mutató eredményekről, célokról, projektekről. Előre szólok: egy idő után már nem érdemes számolni, hogy hányszor hagyja el a számat beszélgetés közben, hogy „csodálatos”, „szuper”, „fantasztikus”. Most úgy éreztem, ha választhatnék egy dubai luxusnyaralás és a tiszai szemét szedés között, az utóbbit választanám, mert sokkal jobb mulatságnak ígérkezik. (Pedig nem vagyok nagy nomád.) Nem viccelek. Igazi intravénás inspiráció, amit ez a csapat az elmúlt 10 évben letett az asztalra. Szóval lehet ám így is! Ajánlom zöldeknek, tenni vágyóknak, kalandoroknak, programkeresőknek (haverokkal, gyerekekkel), de azoknak is, akik csak szívesen hallanának egy lelkesítő beszélgetést olyasmiről aminek van értelme.

Üdvözlettel: NTK

A házigazdáról:

Nemes Takách Kata vagyok színész, látványtervező, dizájner. Sokmindennel foglalkozom, de bármit is csinálok, az életemet átitatja az olthatatlan kíváncsiság. Az utóbbi években újrahasznosított alapanyagokból készülő dizájntárgyakkal kezdtem foglalkozni, így került fókuszba a fenntarthatóság. Rájöttem, mennyire összetett ez az egész, mennyi kérdés merül fel, amire nem tudom a választ. Ezért elkezdtem olyan emberekkel beszélgetni, akik otthon vannak ebben a témában. Legyen szó napi rutinról, globális ügyekről, környezetbarát vállalkozásokról, vagy művészeti projektekről, minden érdekel, ami zöld. Mert ez a jövő. Illetve enélkül nincs jövő.