Hódíts a Szegedi Szabadtéri Játékokkal Valentin-napon! – Színházi ajándékötletek a kultúra szerelmeseinek (x)

Sodró dallamok, lélegzetelállító látvány, egy közös élmény a Tisza-parti nyáréjszakában… Vidd magaddal a nyárba a Valentin-nap romantikáját: ajándékozz Szabadtéri-jegyet, és tölts el egy feledhetetlen estét a szegedi csillagok alatt azzal, aki számodra a legkedvesebb!

Idén is üdítő kulturális koktélt kínál a Szegedi Szabadtéri Játékok. Valódi mediterrán életérzés várja a Napfény városába látogatókat, a balzsamos nyáreste hangulatát pedig – a pezsgő belvárosban és az újszegedi liget árnyas fái alatt egyaránt – a Szabadtéri fanfárjainak hangja teszi teljessé.
A Dóm tér zenés nagyprodukciói: a Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Mamma mia! a Madách Színház előadásában,  Verdi La Traviatája és a Szabadtéri saját bemutatója, a Chicago mellett az újszegedi színpad műsorán is szenvedélyes musicalek, csavaros krimi és vérbő komédia várja 2022-ben a kulturális kikapcsolódásra vágyókat.

Az újszegedi előadások sorát Tim Rice, Björn Ulvaeus és Benny Andersson világsikerű musicalje, a Sakk (CHESS) nyitja meg június 24-én és 25-én. A helyszín egy hidegháborús sakk világbajnokság, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. Szenvedély, megszállottság, érzelmek, érdekek, sérelmek, kis és nagy csatározások keverednek az izgalmas zene ütemére a PS Produkció kiváló előadásában.

Szente Vajk és Galambos Attila lebilincselő krimivel szögezik az ülésekhez az újszegedi nézőket. A Játékszín A dominógyilkosság című produkciójában egy rejtélyes levél borzolja a frissen beiktatott külügyminiszternő és munkatársai kedélyeit egy kellemesnek induló tengeri kiruccanáson, amelyet július 22. és 23. este láthatnak majd.

Augusztus 6-án az Omega és a nagyívű szerelmi történetek rajongói örömére a Gyöngyhajú Lány Balladája című, látványos ExperiDance musical érkezik, kiváló táncművészek és neves hazai énekes színészek előadásában, a ligeti színpadra. 

Az évad utolsó újszegedi előadásaként augusztus 19-én és 20-án pedig az Anconai szerelmesek varázsolnak hamisítatlan olasz hangulatot Szilágyi Annamária rendezésében az újszegedi játszóhelyre. A Veres1Színház előadásában a felhőtlen szórakozás garantált, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával.

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadának újdonsága, hogy a megszokott színházi palettát exkluzív zenei koncertek egész sora egészíti ki. Elsőként a Boban Markovics Orkestar robbantja a balkáni bombát június 22-én. Július 6-án a Budapest bár gondoskodik a fergeteges hangulatról. Majd a színház világához is ezer szállal kötődő Dés László és vendégei, Básti Juli és Nagy Ervin hoznak valódi zenei csemegét az érdeklődőknek július 20-án. Augusztus 10-én a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János fúziós hangzásvilága kápráztatja el a nézőket, 17-én pedig a sokszínűségét is megcsillantó operadíva, Rost Andrea ad látványos koncertshow-t.

Remek előadások és izgalmas koncertek várják tehát idén is a Szabadtéri vendégeit – érdemes már most megtervezni a nyáresték programját! Ha pedig nem tudsz választani a változatos kultúrcsemegék közül, tájékozódj a Valentin-napi bérletkonstrukciókról a www.szegediszabadteri.jegy.hu-n, és töltsetek egy helyett több forró randiestét a Szegedi Szabadtérin!