Érzelmi hullámvasútra felkészülni: érkezik a Briliáns barátnőm 3. évada

Február 28-án folytatódik az HBO Go-n az Elena Ferrante nagy sikerű Nápolyi regényei alapján készült sorozat, amelyben a két barátnő a '70-es évek Olaszországában próbál boldogulni.

Az Elena Ferrante regényei alapján készült sorozat első évadát 2018. novemberében mutatták be és a könyvekhez hasonlóan ez is elsöprő sikert aratott a közönség körében – gyorsan követte is a folytatás.

A sorozat első két évadában végigkísérhettük a két főszereplő, Lila és Elena merőben eltérő útját, amely a gyerekkorból a felnőtt életbe vezet: Elena iskolába járhatott, míg Lila arra kényszerült, hogy apja cipőboltjában vállaljon munkát és 16 évesen beházasodjon a város egyik kétes hírű családjába.

Innen veszi fel a történet fonalát a most bemutatásra kerülő 3. évad, amelyben  Elena és Lila a ’70-es évek Olaszországában próbál boldogulni. Elena kiad egy sikeres regényt, amellyel bebocsátást nyer abba a művelt világba, ahová mindig is vágyott. Eközben Lila a kisfiával elhagyja bántalmazó férjét és addigi kényelmes élete helyett egy húsgyárban kezd dolgozni a megélhetéséért. A két nő közötti köteléket próbára teszi az őket körülvevő világ változása, beleértve a kommunista mozgalom térnyerését is. 

Az HBO és az olasz RAI tévécsatorna koprodukciójában megvalósuló sorozat 3. évadához új rendezőt igazoltak: Daniele Luchetti veszi át a stafétabotot Saverio Constanzótól. Luchetti szerint

az új évad egyik legnagyobb kihívása az volt, hogy a főszereplőket játszó színésznők, Margherita Mazzuco és Gaiga Girace csak 18 évesek, és koruknál jóval idősebb karaktereket kell megformálniuk a történet előrehaladtával.

Korábban azt is rebesgették az olasz sajtóban, hogy idősebb színésznőket fognak szerződtetni a 3. évadra, Luchetti azonban egyértelműsítette, hogy kitart az eredeti szereposztás mellett. „Először is fontos, hogy ugyanazokat a karaktereket lássuk, időközben viszont a színészek felnőttek. Észrevehetően érettebb lett a kifejezésmódjuk és a viselkedésük. A legtöbbet hoztuk ki abból a csodálatos fejlődésből, amin Gaia és Margherita, valamint a többi karakter  keresztülment. Ez nem egy kényszermegoldás volt, hanem ezáltal több mélységet vittünk a történetbe” – nyilatkozta Luchetti a Variety-nek.

A sorozattól megszokott színvonal megőrzését biztosítja, hogy Elena Ferrante a korábbi évadokhoz hasonlóan ezúttal is részt vett a forgatókönyvírásban. Hivatalosan még nem rendelték be a 4. évadot, amely a Nápolyi regények negyedik, egyben utolsó kötete, Az elveszett gyerek története alapján készülhet, de a rajongók biztosra veszik, hogy a lezárás is megfilmesítésre kerül. 

Gaia Girace és Margherita Mazzucco a sorozat forgatásán a nápolyi Plebiscito téren 2018. március 13-án. (Forrás: Salvatore Laporta/KONTROLAB /LightRocket /Getty Images)

A Ferrante-rajongók igazán el vannak kényeztetve mostanában. Az elveszett lány című regényből készült film nemrég került fel a Netflix kínálatába,  Olivia Colman és Dakota Johnson főszereplésével. A filmet Colman játéka és Maggie Gyllenhall rendezése miatt is Oscar-esélyesnek tartják. A Netflix bejelentette, hogy Ferrante A felnőttek hazug élete című regényéből is sorozat készül, amit idén októberben kezdenek forgatni Nápolyban, a Morning Show-ban feltűnt Valeria Golino főszereplésével.

Kiemelt kép forrása: Getty Images.