A varázslat benned van, add tovább! (x)

Mese egy kíváncsi kislányról, egy óriási családfáról és egy tucat segítő történetről. Borka meséje a ma gyerekeihez szól, akik a főszereplő példája nyomán a múltból kaphatnak segítséget a világ megismeréséhez és megértéséhez. Családi történeteink ugyanis csodákat rejtenek. Olyan csodákat, amelyek a boldogulásunk kulcsai lehetnek.

Borka-univerzum megálmodója, Gurmai Beáta kiadványaival a jövőt formáló múltat és a családi értékeket szeretné megismertetni a gyerekekkel.

A szerző legújabb alkotása a rajongók által várva várt, Hanák Katalin közreműködésével újraszerkesztett BORKA KÖNYVE. A Megyeri Annamária gyönyörű rajzaival illusztrált mesekönyv a családról szól, és sok-sok érdekességgel, kérdéssel van tele. A cserfes főhős, Borka mesél nekünk a nevekről – családnevekről, keresztnevekről és becenevekről –, a bemutatkozásról, a kibékülésről és más, az együttélést segítő fontos értékekről.

Minden olyan szülő, nagyszülő, dédszülő, keresztszülő figyelmébe ajánljuk ezt a kötetet, aki hisz a szeretetben és a család erejében. Mert a legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk, a gyökerek és a szárnyak.

Gurmai Beáta Borka segítségével egy értékes és szerethető világba kalauzol bennünket. A családról szóló, erőszakmentes történetekkel, a harmonikus együttélést segítő mintákkal örvendezteti meg a gyerekeket és a tudatos szülőket egyaránt. Ennek a világnak egyik alappillére a Média Mecenatúra által támogatott Borka és a varázsruha című rajzfilmsorozat. Az epizódok elérhetők a Borka YouTube-csatornán.

Galéria | 7 kép

A varázslat benned van, add tovább! (x)

A varázslat benned van, add tovább! (x)

Fotó megosztása:

A főhőse, Borka, aki a varázslatban fel tud kapaszkodni a nagy, piros színű családfára, és bele tud kukkantani ősei segítő történeteibe. Ezek lehetnek pozitív, de olykor negatív példák is. Ő pedig a történetekből elviszi magával mindazt, amire szüksége van. Tanul, szintetizál. A rajzfilmsorozat olyan témákat dolgoz fel, amelyekből nemcsak Borka, de mindannyian tanulhatunk: önmagunk – a félelmeink, a rosszkedvünk vagy épp az unalom – legyőzésén túl segítő mintákat, például udvariasságot, konfliktuskezelést, a nagylelkűség örömét, a veszteségkezelést. A megoldások gyakran pofonegyszerű dolgok, melyek szintén varázserővel bírnak: apró gesztusok, hétköznapinak tűnő szavak, mint például a „bocsánat” vagy a „köszönöm”. A visszajelzések szerint a kicsikkel közösen megnézett epizódok minket, felnőtteket is segítenek, elgondolkodtatnak, önfejlesztésre sarkallnak. Hiszen nem születünk jó gyereknek vagy éppenséggel jó szülőnek. Önmagunk fejlesztésével, hibáink legyőzésével mindannyiunknak van dolga.