Mit árul el Joaquin Phoenix és Rooney Mara testbeszéde a kapcsolatukról?

Egy testbeszéd-szakértő elemezte ki a pár egymáshoz való viszonyát sajtófotók alapján.

Joaquin és Rooney 2012-ben ismerkedett meg a Nő (Her) című Spike Jonze-film forgatásán, amelyben Rooney alakította Joaquin karakterének volt feleségét. A színész korábban elárulta a Vanity Fairnek, hogy a forgatás közben meg volt győződve arról, hogy Mara nem kedveli őt, de aztán rájött, hogy csak félénk, és valójában nagyon is bírja. „Ő az egyetlen lány, aki után kutattam az interneten. Korábban soha nem csináltam ilyet egyetlen nővel kapcsolatban sem. Sokáig csak barátok voltunk, e-mail barátok” – vallotta be a filmsztár.

Az első nyilvános ölelés

A duó végül 2016-ban ismét egyesítette erőit a Mária Magdolna forgatása közben: a filmben Rooney játszotta a főszerepet, Joaquin pedig Jézust.

Nem sokkal később elmaradtak az e-mailek, egyre inkább személyesen találkozgattak, majd hamarosan alaposan egymásba is habarodtak.

Phoenix és Mara 2017 májusában a cannes-i filmfesztiválon engedtek bepillantást a szerelmükbe, itt már nemcsak kéz a kézben ültek egymás mellett, de nyilvánosan is megölelték egymást, amikor Phoenix megkapta a legjobb színész díját a Sosem voltál itt (You Were Never Really Here) című filmért.

Együtt a jó ügyekért

Ugyancsak 2017-ben Phoenix megerősítette a The New York Timesnak, hogy Marával él, és a kedvéért még krimit is hajlandó nézni. Az Us Weekly hamarosan megírta, hogy a sztárpár eljegyezte egymást, amit egyikőjük sem cáfolt. Azóta a közönség többször bepillantást nyerhetett a házaspár életébe: többször tüntettek együtt környezetvédelmi és ember jogi ügyekért, és mint elszánt vegánok, a Nemzeti Állatjogi Napokon is felvonultak.

Fotó: Hollywood To You/Star Max/GC Images

2020 májusában derült ki, hogy Rooney babát vár, és a koronavírus miatt Los Angeles-i otthonukban elvonulva várják a kicsit. Ugyanez év szeptemberében robbant a hír, miszerint megszületett a kisfiuk, aki a River nevet kapta, a színész 23 évesen elhunyt bátyja, River Phoenix tiszteletére.

És bár egyértelműen boldogok együtt, a kapcsolatuk részleteit igyekeznek titokban tartani. Éppen ezért a Women’s Health felkérésére a híres testbeszéd-szakértő, Karen Donaldson vette górcső alá a pár mozdulatait, amiből sok mindent megtudhatunk róluk.

Intimitás és biztonság

Rooney és Joaquin a 92. Oscar-gálán (Fotó: Kevork Djansezian/Getty Images)

„Ahogyan Joaquin átöleli Rooney derekát, az a legromantikusabb és legintimebb öleléstípus” – mondja Donaldson. Kezei egészen a hát alsó részéig nyúlnak, ami egy erogén zónának számít. Ez az ölelés megmutatja, hogy mély intimitás van közöttük, és hogy a nő teljesen a partnerére bízza magát.” Rooney karjai Joaquin vállai körül elzárják testüket a külvilágtól, és azt jelenti, hogy biztonságban érzik magukat a másik közelségében.

Hasonló céljaik vannak

A híres pár a Joker film bemutatóján 2019 őszén (Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images)

Ha egy pár lépésben halad egymással, az azt jelenti, hogy hasonló gondolkodásmódjuk, céljaik és jövőképük van. Szó szerint képesek együtt haladni előre. „A helyzet az, hogy Rooney megelőzi Joaquint. Egyes esetekben ez jelentheti azt, hogy ő bír nagyobb befolyással a kapcsolatban, de Joaquin vállán lévő keze finoman mégis azt jelzi, hogy, ha a háttérből is, de ő irányít” – mondja Donaldson.

Joaquin támogatja Rooney-t

Ez a kép szintén a Joker bemutatóján készült (Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images)

„Rooney zsebre tett kezei azt jelzik, hogy valamiért kellemetlenül érzi magát, ez legtöbbször egy önvigasztaló gesztus” – mondja a szakértő. Valószínűleg ezt Joaquin észrevette, és támogatásként a derekára tette a kezét. Ez egy nyilvánvaló jelzés, hogy mindig ott van, ha szüksége van rá.

És teljesen oda van érte!

Rooney Mara és Joaquin Phoenix a 77. Golden Globe-díjátadón (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Láttad már ezt a vörös szőnyeges pillanatot? Ez jól láthatóan nem egy eljátszott pillanat – a színész valóban csodálattal nézi szerelmét. „Joaquin áhítattal tekint Rooney-ra – mondja Donaldson –, a keze az arcán, a szája pedig tátva van. De az igazi bizonyíték erre a lába! Mivel Joaquin mindkét lábfeje Rooney-ra mutat, egyértelműen minden figyelme rajta van, és ezt a nő is érzi.”

A megmentő

Még a nyilvános eseményeken is sokat nevetnek (Fotó: Elisabetta A. Villa/WireImage/Getty Images)

A testbeszéd-szakértő úgy véli, hogy itt valami váratlanul érte a színésznőt. „Igaz, mosolyog, de a feszült nyaka azt mutatja, hogy kellemetlenül érzi magát. Erre megérkezik a támogató társ, aki egy kis játékkal igyekszik enyhíteni a zavaron, gyorsan a segítségére siet.” Phoenix mosolya és nyitott kézmozdulata – tenyérrel felfelé – a non-verbális üdvözlés jele a térben, és jól mutatja, pontosan ott akar lenni, ahol Mara.

Kiemelt kép: Amy Sussman/WireImage/Getty Images