Íme egy különös zenész még különösebb parfümje.

A Yeule egy szingapúri dalszerző és producer, Nat Ćmiel (született Natasha Yelin Chang) zenei projektje, amely az ambient, a glitch és az ázsiai poszt-pop elemeit ötvözi. A Londonban élő alkotó világa meglehetősen különös, amire tökéletesen rezonál az általa kiadott parfüm, amelyet a közeljövőben megjelenő második albuma, a Glitch Princess népszerűsítésére hoztak tető alá az Urania’s Children nevű parfümházzal. 

A Code névre hallgató illatot és annak körítését azonban nem úgy kell elképzelni, ahogy a megszokott celebparfümökét:

Yeule parfümje ugyanis – legalábbis a promóciós szöveg szerint – hatásos a viszonzatlan szerelem, a démoni jelenlétek, a disszociális epizódok és még sok egyéb kellemetlen jelenség ellen. 

A Code egyébként „nonbináris kiborgok” számára ajánlott, füstölt bergamott, rózsaszín bors, fehér virágok, pacsuli, cédrusfa, íriszgyökér és pézsma jegyeit tartalmazza, és 300 darabos limitált példányszámban kerül forgalomba. 

Igencsak obskúrusra sikerült leírása szerint a Code egy asszimilációs esszencia; a Yeule palackozott ethosza, amely a széttöredezett ént egyetlen, teljes egésszé egyesíti, ráadásul gyógyírként működik a humanista tünetekre, amelyek gátolják a neurológiai teljesítményt, és amelyeket a személyiség megosztottsága, a feltételes sokféleség és/vagy a lélek töredezettsége okoz. Szó van még ideiglenes többtestűségről és dimenzióugrásokról, illetve egy varázslatról, amelyet a parfümbe csempészett Yeule esszencia okoz. (Talán ez utóbbinak köszönhető a sok földöntúli előny, legalábbis jellemzően sem a pacsuli, sem a bergamott nem hivatott gonosz erők eltávolítására.) Persze a fentieket mindenki csak annyira vegye komolyan, amennyire azok komolyan vehetőknek tűnnek, reklámfogásnak azonban minden bizonnyal kitűnő a varázs ígérete. Bárhogy is legyen, rajongói biztosan értékelni fogják a zenészhez egyébként remekül passzoló illatkreációt.

Noha az énekes vizuális világa kicsit rémisztő, zenéje sokkal könnyebben emészthető. A Don’t Be So Hard On Your Own Beauty című dal, amelyhez októberben jött ki egy klip, például egészen popos – ez is rajta lesz a februárban várható Glitch Princessen.

Kiemelt kép: Yeule.jp