Felnőttkori fogszabályozás? Láthatatlan fogszabályozóval? Gyorsan és fájdalom nélkül? (x)

Mi jut eszedbe a fogszabályozásról? A fémhuzalok? A fájdalom? A problémás étkezés? A feszélyezett mosoly? A kellemetlen kérdések? Az ételmaradék a drótok között? Az évekig tartó szenvedés?  Esetleg, hogy túl idős vagyok én már ehhez, ha fiatalon nem csináltattam meg, most már jó lesz így?

A köztudatban a fogszabályozással kapcsolatban mindenki számára nyilvánvaló, hogy úgy lehet csak igazán látványos eredményt elérni, ha a kezelést már gyermekkorban elkezdik és hosszú időn keresztül fájdalommal és szenvedéssel jár együtt a mindennapokban. Mára már erre is rácáfolt a tudomány és felnőttkorban is ugyanolyan hatékonyan és könnyedén tudjuk elérni a kívánt eredményt, mint tizenéves korban.

Dr. Gulyás Zsófia a mySmile Fogszabályozás és Esztétikai Fogászat vezető Főorvosa:

A lakosság nagy része rendelkezik valamilyen harapási problémával, fogazati szabálytalansággal és nagyon sokan felnőtt korban jutnak el arra a pontra, hogy ezt orvosolni szeretnék.

Tévhit az, hogy a fogszabályzás csak gyermekkorban, illetve tinédzser korban megvalósítható.

Nincsen felső korhatára a fogszabályozásnak és állítom, hogy közel olyan hatékonysággal mozgathatók a fogak, mint fiatalabb években. Az elsődleges visszatartó erő a fájdalomtól való félelem szokott lenni, de megnyugtatok mindenkit, hogy a kezelések ezzel a technikával fájdalommentesek. Illetve sokan az esztétikai problémák miatt nem vállalkoznak a fogszabályozásra, mert mindenkibe berögzült, hogy a hagyományos fogszabályzó készülékek fémből készülnek, drótok állnak ki a szájból, és ezt kevesen szeretnék vállalni.

Az egyik legújabb technológiának a láthatatlan fogszabályozás számít, melynek során a digitális 3D tervezés és gyártás segítségével maximális pontossággal a fogakra illeszthető láthatatlan sín készül.

A láthatatlan fogszabályzó kezelés során a páciens fogait kíméletesen, de hatékonyan mozgatjuk egy – a fogakra tökéletesen illeszkedő – átlátszó műanyag sín segítségével. A sínek termoplasztikus műanyagból készülnek. Digitális tervezés során a páciensek virtuális tervet kapnak a kezelés folyamatáról, amelyen már pontosan látszik a várható végeredmény.

A láthatatlan fogszabályzó kezelés során a rendelőben havonta, másfél havonta kell konzultáción megjelenni. A kezelés átlagosan 6-10 hónapig tart.

Galéria | 10 kép

Felnőttkori fogszabályozás? Láthatatlan fogszabályozóval? Gyorsan és fájdalom nélkül? (x)

Felnőttkori fogszabályozás? Láthatatlan fogszabályozóval? Gyorsan és fájdalom nélkül? (x)

Fotó megosztása:

“Mindig irigykedve néztem a fiatalokat, akik merték vállalni a fogszabályozást, mindemellett el is rettentett, hogy hosszú éveken keresztül minden rólam készült fotón megcsillanjon a fém a számban” – Mondja Csánk-Takács Mirtill, a YURKOV Stílustanácsadó Szalon stílusszakértője. “Nem hittem, hogy lesz még lehetőségem 40 éves kor felett úgy szabályozni a fogaimat, hogy a kb. egy éves folyamat alatt sem fog látszani, hogy fogszabályzó van a fogaimon!” teszi hozzá Kovács Orsolya, a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója. 

A láthatatlan fogszabályozás olyan modern technikával szabályozza a fogakat, amely egy láthatatlan sín segítségével végzi el a finom erővel való mozgatást. “Régóta terveztem a fogszabályozást, de sosem mertem belevágni a fém sínek miatt. Amikor megtudtam, hogy létezik más megoldás, azonnal utánanéztem. Nem mondom, hogy ettől nem féltem, de a legelső konzultáció annyira gördülékeny volt, hogy minden félelmem elszállt. A doktornő a lehető legalaposabban megvizsgálta a lehetőségeket, és készült egy körpanoráma felvétel a fogaimról. Ezt követően pedig lenyomatot vett a felső és az alsó fogsoromról is. Körülbelül egy hét múlva meg is kaptam a látványtervet: egy videót arról, hogy hétről hétre, hónapról hónapra a sínek segítségével hogyan fognak változni a fogaim, a mosolyom. A következő konzultáció során pedig már a kezemben volt a kezdőcsomag: az első pár hét láthatatlan fogszabályzó sínje, egy részletes tájékoztató a folyamatról és egy fogselyem az étkezések utáni tisztításhoz. Most harmadik hónapja viselem a síneket, a doktornő szerint még hátravan kb. 6-7 hónap, de már most látni a finom mozgatás eredményeit. Az első 2 nap volt nehezebb, aztán annyira hozzászoktam a sínhez, hogy már egyáltalán nem zavart sem a beszédben, sem az alvásban. És ami a nagy előnye, hogy megszűnt az életemben a nasizás, hiszen csak étkezéshez veszem ki a sínt.

 

“Sosem gondoltam volna, hogy 45 éves kor felett is bele lehet vágni a fogszabályozásba” – mondja Mirtill. “Stílustanácsadóként sok esetben találkozunk azzal, hogy a csinos vendégünk szégyenkezve mosolyog, nem mer igazán nevetni, sem az életben, sem a fotókon. Milyen felszabadító érzés, hogy erre is van megoldás! Hiszen a stílusunkhoz nem csak a saját színeink, fazonjaink, stílusprofilunk, sminkünk és frizuránk tartozik, hanem a stílusos mosolyunk is.” 

A láthatatlan fogszabályozó előnyei:

  • Gyors: tökéletes eredmény elérhető akár 8-10 hónap alatt.
  • Fájdalommentes : a kezelések során a lágy erőkkel ható sínek egy-két óra hordás után megszokhatóak, nem okoznak fájdalomérzetet.
  • Kiszámítható: a személyre szabott virtuális fogmozgatási tervben előre meghatározott a kezelés hossza, költsége.
  • Diszkrét: a sínek tökéletesen átlátszóak, teljes terjedelmükkel takarják a fogat, így avatatlan szem számára láthatatlanok.
  • Higiénikus: étkezések, színes italok fogyasztása alkalmával kivehető, a fogmosás a megszokott rutin szerint végezhető.
  • Nem befolyásolja a hétköznapokat: a kezelés időtartama alatt is nyugodtan sportolhatsz, szórakozhatsz, étkezhetsz.

A fogszabályozáshoz, akár láthatatlan akár rögzített készülékkel történik, MINDEN ESETBEN folyamatos orvosi közreműködés szükséges, csak így biztosítható az eljárás sikeressége! Mielőtt belevágnál, mindig tájékozódj a kezelést végző orvosról, illetve láthatatlan fogszabályozás esetén, a tervezést végző fogszabályozó szakorvosról! Soha ne válassz olyan rendelőt, ahol nem szakorvos végzi a kezelés megtervezését, hiszen ő vállal felelősséget a fogszabályozás sikerességéért! A rendelő kiválasztásánál jó támpontot adhatnak interneten olvasható vélemények, soha ne válassz olyan rendelőt, ahol nem találhatók vagy letiltották a véleményeket! A sikeres fogszabályozás Tőled is körültekintést igényel!

Ne halogasd tovább a döntést, melyet biztosan nem fogsz megbánni, jelentkezz be még ma az első konzultációra! Regisztrálj oldalunkon és kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot!

www.mysmile.hu vagy hívd további információért a 06709070904-es telefonszámot!
mySmile – A láthatatlan fogszabályozó kezelések specialistája
1026 Budapest, Pasaréti út 8.

Ez is érdekelhet