Tartalmas és pénztárcabarát téli finomságok a Nők Lapja Konyha januári számában

Csőben sült húsételek, édes és sós rétesek új formában, ínycsiklandó főzelékek és mennyei ebédek zúzából - indítsuk finomságokkal az újévet, tartsatok velünk 2022-ben is!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 15 kép

Smoothie vagy süti?

Amikor az ételeket egyeztettük ehhez a lapszámhoz, az egyik szerzőnk azt mondta (a joghurtos smoothie helyett ugyanis „komplettebb” desszertet kértem tőle), hogy szerinte az emberek tele lesznek karácsony után édességgel, és nem vágynak rá januárban. Én csendben elképzeltem magam egy jeges, szürke napon, amint hazaérünk a szánkózás/játszóterezés után, és választanom kell a hideg, gyümölcsös turmix, illetve a reggel kisült, puha diós-almás kalács között. Szégyen ide, újévi fogadalom oda, pontosan tudtam, melyik nyerne, így aztán Krisztát is meggyőztem róla, hogy az emberek igenis kívánják a süteményeket januárban is. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az a bizonyos smoothie végül könnyű, szénhidrátcsökkentett joghurtszeletté avanzsált, így azoknak is van ötletünk, akik tényleg betartják a maguknak tett ígéreteket.)

Legújabb lapszámunkban tehát nem törődünk a kalóriákkal, a receptek kitalálásakor a fő célunk az volt, hogy tartalmas, izgalmas, mégis viszonylag olcsón elkészíthető fogásokat mutassunk – tekintettel a karácsonykor leapadt pénztárcákra és az egyre növekvő élelmiszerárakra. Ennek szellemében főzünk zúzából, kolbászból és karfiolból is, készítünk finomságokat lebbencstésztából, a leveseket pedig ínycsiklandó galuskákkal gazdagítjuk. Kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják a felturbózott sült krumplikat, illetve a császármorzsa-variációkat. A télies főzelékek és a villámvacsorák rovatban bemutatott, tortilla alapú ételek könnyen és gyorsan elkészíthetők a rohanós hétköznapokon is, míg a csőben sült húsokat, a sós és édes réteseket, illetve a mennyei kelt tésztás süteményeket inkább a hétvégékre ajánljuk.

Remélem, mindenkinek jól indult az év, mi 2022-ben is teljes erőbedobással azon leszünk, hogy minden hónapban finomabbnál finomabb falatokkal kényeztessük az olvasókat, a házi kosztnál ugyanis nincs jobb és egészségesebb!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!