2022 konyhatrendjei, amelyektől kedvet kapunk a felújításhoz

Egyértelműen látszik, hogy az elegancia kerül terítékre a konyhákat illetően.

Új év, új konyha? A friss lakberendezési trendek olyan csinos konyhákkal kecsegtetnek, amelyek nemcsak a főzéshez, de a felújításhoz is meghozzák a kedvünket. És hogy szín- és anyaghasználat, valamint berendezési stílus szerint mi lesz a legdivatosabb 2022-ben? Már mutatjuk is!

Élénk konyhafront

Az élénk, esetenként sötét színhasználat egy ideje már elkezdett utat törni magának a konyhatrendek között, 2022-ben pedig már az uralkodó irányzatok között fogjuk találni – így a sötétkék mellé csatlakozik majd például a fenyőzöld és a burgundi vörös. És hogy milyen árnyalatokban gondolkozhatunk még? A drágaköveket idéző színek azonnal elegánssá varázsolják a konyhánkat.

Fotó: Getty Images

Konyhai tapéta

Tapéta a konyhába? Bizony, remek választás, persze kifejezetten oda valót érdemes vásárolni. A konyhai tapéták vízállóak, így se a vízpára, se a nedvesség nem árt nekik, és könnyen tisztán tarthatóak. Segítségükkel a legegyszerűbb felfrissítenünk a konyha megjelenését.

Halszálka parketta

Pontparketta, francia halszálka vagy chevron – több néven is ismert ez a gyönyörű padlóburkolat, amely kisebb és nagyobb konyhákban egyaránt jól mutat. A polgári lakások miliőjét idéző halszálka parketta nemcsak előkelőbbé, de melegebbé, otthonosabbá is varázsolja otthonunknak ezt a helyiségét.

Fotó: Getty Images

Márvány minden mennyiségben

A márványminta nemcsak a kuglófban, hanem a konyhapulton is jól mutat! Elég a legkisebb felületen használni, és egyből luxuskategóriásnak fog tűnni a konyhánk – főleg, ha a most olyan divatos réz- és aranyszínű kiegészítőkkel operálunk. 2022-ben az erősen erezett márványok a legtrendibbek, ha fehéret vagy krémszínűt választunk belőlük, gyönyörű kontrasztot fog alkotni a korábbiakban már tárgyalt élénkzöldekkel és -kékekkel.

Fotó: Getty Images

Reflektorfényben a világítás

A jó megvilágítás az otthonunk minden helyiségében kulcsfontosságú, 2022-ben pedig, úgy tűnik, a konyhai lámpák is főszerepet kapnak. A jövő évi lakberendezési trendek szerint azokat fogjuk preferálni, amelyek nemcsak remekül ellátják a funkciójukat (tehát fényárban úszhat tőlük a konyha), hanem dizájnelemnek sem utolsók. Jöhetnek a színes üvegű, a túlméretezett és az absztrakt formájú lámpabúrák, de akár még a csillárok is!

Kiemelt kép: Getty Images