Ezzel a négy filmmel észrevétlenül köszönt majd be 2022.

Otthon tölteni a szilvesztert kifejezetten jó öltet, nemcsak azért, mert kényelmes – és mert a szociális távolságtartás korában ez a leginkább felelősségteljes döntés –, hanem mert nem kell senkihez igazodni, azt csinálunk, amit csak szeretnénk. Sőt, azt nézünk, amit csak szeretnénk! Például ledarálhatjuk gyors egymásutánban a legszórakoztatóbb szilveszteri filmeket.

Szilveszter éjjel 

2010-ben óriási sikert aratott a sztárparádés Valentin nap című film, ezért a rendező, a Micsoda nőt! is jegyző Garry Marshall a következő évben egy másik jeles napnál is bevetette a sikerreceptet. A 2011-es Szilveszter éjjel című romantikus komédiában többek között Zac Efron, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Hilary Swank, Ashton Kutcher Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Jon Bon Jovi és Jessica Biel is szerepel, akik bár egészen különböző szituációkban jelennek meg, a történet előrehaladtával a szálak egyre inkább összeérnek. A háttér pedig mindehhez New York.
A filmet január 2-án 21 órától a Viasat3-on is megnézhetjük.

BÚÉK

A Csak szex és más semmi című sikerfilm alkotópárosa, Goda Krisztina rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró 2018-as vígjátéka egy meglepetésekkel teli szilveszter éjszaka eseményeit kelti életre olyan zseniális színészekkel, mint Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Hevér Gábor, Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc. Mi történik, ha az okostelefonok a szilveszteri vacsorán közkincsek, vagyis az egész társaság láthatja és hallhatja az üzeneteket és a hívásokat? Hamar kiderül, hogy mindenkinek van rejtegetnivalója…
A filmet január 1-jén 21 órától a TV2-n is megnézhetjük.

Harry és Sally

Férfi és nő között nem létezik vegytiszta barátság, a szex előbb-utóbb úgy is tönkre tesz mindent – erre a teóriára épül az 1989-es modern klasszikus, amelyben Billy Crystal és Meg Ryan alakítják a címszerepeket. A Harry és Sallyt a valaha volt 23. legjobb amerikai vígjátéknak és a 25. legjobb romantikus filmnek kiáltotta ki az Amerikai Filmintézet, és nem mellesleg az éjfélkor elcsattanó csóknak is ez a mozi ágyazott meg.
A film a Videán megtekinthető.

Szex és New York – A mozifilm

Most, hogy a kedvenc New York-i barátnőink visszatértek az HBO-ra, még aktuálisabb feleveníteni az előzményeket. 2008-ban minden várakozást felülmúlt a hat évad után mozifilmmel folytatódó Szex és New York, és a több mint kétórás Szex és New York – A mozifilm még inkább könnyeket fog csalni a szemünkbe, ha már láttuk, hogy végződik Carrie (Sarah Jessica Parker) és Mr. Big (Chris Noth) házassága az És egyszer csak… című sorozatban. És ugye megvan az a szilveszteri jelenet, amikor Carrie a hóesésben – és pizsamában – átmetrózik Mirandához, és épp éjfél előtt ér oda hozzá? Megunhatatlan!
A film az HBO GO-n streamelhető.

Kiemelt kép: Getty Images