Néhány egyszerű trükkel teljesen lenyűgözheted a vendégeket az óévbúcsúztatón. Gránátalma vagy szőlő is mehet a pohárba, de kandírozott gyömbérrel is megbolondíthatod a buborékokat.

Egy jófajta – kizárólag száraz vagy brut-t válassz – pezsgő már önmagában is üdítő élmény, de ha idén szeretnéd az ünnepi kortyokat még izgalmasabbá tenni, arra is van ötletünk. Roppant egyszerű, mégis különleges csavarokat mutatunk. (Nem akarunk ünneprontóak lenni, de mégis kérjük, hogy a mértékre figyelj még az ünnepi időszakban is.)

Likőrös kockacukor

A színes, likőrös kockacukros-trükk egyedi módja a pezsgő megbolondításának. Tedd néhány pillanatra a kockacukorkat különböző színű likőrökbe, dobd a poharakba, majd öntsd rájuk a frissen kibontott pezsgőt, és hagyd, hogy a vendégek válasszák ki a nekik tetsző színeket. Lehet epres, grapefruitos, narancsos – az ízek és színek a te fantáziádra vannak bízva, választék bőven akad.

Gránátalma

Nagyon szépen mutatnak a játszadozó gránátalma szemek a buborékok ölelésében. A frissen megpucolt gránátalmákat helyezd a pohárba, majd mehet rá a pezsgő. Egyszerű, mégis nagyszerű!

Szőlőszemek

Spanyolországban nem csak a pezsgőn van a hangsúly, hanem azon is, mit eszel éjfélkor. 12 szem szőlőt mindenképpen, hiszen az hozza meg  a következő év szerencséjét. A spanyol hagyományon csavarhatsz egyet azzal, hogy a 12 szem szőlőt nyársra tűzöd és egy pohár pezsgőben (ha igazán autentikus szeretnél lenni, akkor cavában) kínálod a társaságnak. És már jöhet is a visszaszámlálás!

Fotó: Getty Images

Kandírozott gyömbér

Akárcsak a likőrös kockacukorral, a kandírozott gyömbérrel is nagyot dobhatsz. Finom csípős-édes ízt ad a pezsgőnek, és nagyszerű csemege az utolsó korty nedű után.

Kumquat és cukor

A Dél-Kelet Ázsiában termő gyümölcs héja édes, húsa viszont savanykás – egészen különleges ízkombinációt nyújtva. A narancssárga finomságból készítenek lekvárt, kandírozzák és koktélokhoz is előszeretettel használják. Szilveszterkor vágj fel néhány vékony szelet gyümölcsöt és tedd egy pohár rosé pezsgőbe, majd cukrozd be a pohár szélét. Nem csak látványra, de ízre is lenyűgöző lesz.

Sorbet

Egy teáskanál sorbet teljesen megváltoztatja a pezsgő színét és ízét – remekül illik hozzá a málna vagy a maracuja. Dobd a pohárba a sorbetet és gyönyörködj benne, ahogyan a egyesülnek az összetevők. Bármelyik frissítőt is választod, fontos, hogy a pezsgő mindig hideg legyen.

Kiemelt kép: Getty Images