Vannak olyan klasszikusok, amiket rendszeresen készítünk, és bár szeretjük az ízvilágát, néha szívesen feldobnánk valami újítással. Hernyák Tomi azon kísérletezett, milyen a bolognai gombával és aszalt paradicsommal - az eredmény magáért beszél, megéri kipróbálni! Recept a Nők Lapja Konyha archívumából.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szélesmetélt| olívaolaj| 1 evőkanál vaj | 1 közepes fej lila hagyma | 1 gerezd fokhagyma | 1 kávéskanál szárított oregánó | só, bors | 50 dkg darált marhahús (vagy sertéshús) | 5-6 dl paradicsomszósz| 20 dkg shitake gomba | 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom

  1. A tésztát lobogva forró vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Leszűrjük, meglocsoljuk olajjal, hogy ne tapadjon össze a tálalásig.
  2. Egy vastagabb falú serpenyőben a vaj és a 2 evőkanál olívaolaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott lila hagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a fűszereket is. Belekeverjük a darált húst, majd ha kifehéredett, ráöntjük a paradicsomszószt. Főzzük kb. 10 percig.
  3. A gombát alaposan megmossuk, levágjuk a tönk alsó fél centiméterét, majd felezzük, negyedeljük. A raguhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk. Az aszalt paradicsomokat is félbevágjuk, szintén a raguba keverjük. 3-4 perc alatt összeforraljuk. A tésztát tányérokba halmozzuk, mindegyikre teszünk a raguból.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 737 KCAL/ADAG

Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: H&M Home

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/12. lapszámában jelent meg.