Az ünnepi időszakban állati hírekkel állt elő a Fehér Ház.

Joe Biden amerikai elnök és Jill Biden first lady hétfőn jelentette be, hogy egy kiskutyával bővült a családjuk. „Üdvözlünk a Fehér Házban, Commander” – köszöntötte az ebet Biden a Twitteren, és egy fotót is közzé tett a fűben játszó kölyökkorú németjuhászról. Michael LaRosa, a first lady szóvivője pedig azt is elárulta, hogy a Commander névre hallgató, szeptemberben született kutyust az elnöki pár James és Sara Bidentől, az elnök testvérétől és sógornőjétől kapták ajándékba.

Bidenék két németjuhásszal költöztek be idén a Fehér Házba, a 13 éves Champ júniusban halt meg, a kétéves Majornek több „harapásos incidens” után kénytelenek voltak új otthont találni.

Champet Michelle és Barack Obama is jól ismerte. Fotó: Win McNamee/Getty Images

„Kutyatrénerekkel, viselkedésspecialistákkal és állatorvosokkal való konzultáció után, a szakemberek javaslatára döntött úgy az elnöki család, hogy Major számára egy nyugodtabb, biztonságosabb családi környezetet keres” – mondta LaRosa. Ennek értelmében Commander egyedüli háziállat jelenleg a Pennsylvania sugárút 1600. szám alatt, de csak átmenetileg!

A first lady szóvívóje szerint Bidenék egy olyan macska érkezésére készülnek, aki jelenleg ideiglenes befogadójánál él. A cica, amelyről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy mentett nőstény, várhatóan januárban költözik be a Fehér Házba.

Forrás: People, Washington Post; Kiemelt kép: Getty Images