Ha szerettek mindent az utolsó pillanatra hagyni, és még mindig nincs ötletetek a vacsora utáni desszertre, próbáljátok ki ti is Urbán Gábor aprósüteményét a Nők Lapja Konyha archívumából!

Hozzávalók 15-20 darabhoz:

20 dkg vaj/margarin| 30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 10 dkg porcukor| 1 csomag vaníliás cukor | 1 tojásfehérje + 1 a kenéshez | pár csepp piros ételfesték

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat/margarint a liszttel, porcukorral, vaníliás cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojásfehérjével (azért használunk tojásfehérjét, hogy minél világosabb maradjon a tészta színe). Kettészedjük, a felét pirosra festjük az ételfestékkel. Mindkét darabot fóliába csomagoljuk, a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  2. A tésztákat lisztezett munkalapon fél cm vastagra, egyforma méretű téglalappá nyújtjuk, az egyiket megkenjük tojásfehérjével, ráhelyezzük a másik tésztalapot. A hosszabb oldaláról indulva szorosan feltekerjük, mint egy bejglit, és 1 cm széles korongokat vágunk a tésztahengerből.
  3. Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 170 °Cra előmelegített sütőben megsütjük 7-8 perc alatt.

Tipp: Ételfesték helyett használhatsz a színezéshez 1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaóport is, akkor barna-fehér csigákat kapsz.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 7-8 PERC
KALÓRIA 158 KCAL/DARAB

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/3. lapszámában jelent meg.