Üde világklasszissal a téli hedonizmusért (x)

Mit nekünk francia és olasz pezsgők, ha van olyan magyar buborékos, ami az egyik legnívósabb nemzetközi megmérettetés szerint is a világ legjobbjai közé tartozik?! Ráadásul ez nem egy egyszeri alkalommal, egyetlen díj formájában lecsapódó elismerés, hanem egymás utáni, évről évre megismétlődő.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy olyan buborékos tételről van szó, ami valóban magyar, és „itt készül a szomszédban”, lokális, a szőlő és a feldolgozása is. Nem mellesleg remek hazai szakemberek kitartó munkájának a gyümölcse. Nem utazik sok-sok ezer kilométert a világ egy másik pontjáról, tovább terhelve a környezetet. A világpolgárságát nem a palack által megtett kilométerekben kell mérni, hanem a hihetetlen nemzetközi elismerésekben: Köszönjük, hogy vagy nekünk, te kis „aranyos”, Hungaria Rosé Extra Dry!

Tripla duplázással, háromszor egymás után (2019, 2020, 2021) a világ legjobb, aranyérmes pezsgői közt, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on.

Olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. A Burgundiában 19. alkalommal megtartott összemérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, s a Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 buborékost sorol pontazonosság miatt, bizony, ennyire szoros volt a verseny.

 A nívós pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a francia burgundiai borvidéken található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, és ami egyre biztosabb: dübörögnek a magyar buborékosok, ezt támasztja alá az is, hogy erről a versenyről 4 aranyérmet magyar versenyzők hoztak haza!

Gondoltad volna, hogy egy üde rosé pezsgő az év folyamán végig népszerű, s egyébként egyre kedveltebb itthon? A pezsgő nemcsak az ünnepek tartozéka, hanem maga a stílusos, hedonista életérzés szerves része. Ezt támasztja alá az is, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere töretlen, szezontól függetlenül, még annak ellenére is, hogy a rosé inkább tipikusan nyári kedvencnek számít (ahogy a bor esetében is).

Persze jönnek az ünnepek, szilveszterkor elő kell kerülnie a pezsgőnek! Egyébként ki mondta azt, hogy ha szilveszter, akkor lehet csak főszereplő egy jó buborékos tétel, esetleg valamilyen családi vagy baráti ünneplés során?! Talán régi idők berögződése lehet ez, de 2022 (a Jupiter éve – minden jobb lesz) közeledtével újévi fogadalomként egy elegáns életérzésnek is átadhatjuk magunkat: itt az ideje, hogy élvezzük az életet – akár egy szimpla este vagy hétvége során egy pohár gyümölcsös, könnyed buborékossal. Van valamiféle különleges bája annak, ha egy átlagosnak mondható napon pezsgőzünk egy jót. Csak úgy. Mert megtehetjük. Tegyük meg! Magyar pezsgővel!

Ha a játékos gyümölcsösséget keresed egy pezsgőben, akkor könnyen lehet, megtaláltad a kedvencedet! A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Az olyan hedonista klasszikus, mint a francia macaron vagy éppen a farsangi szezon sztárja, a fánk is remekül párosítható ezzel a tétellel. És még csak szó sem esett a pezsgőkoktélokról!

#fogyaszdfelelősséggel #pezsegjegészévben