Két elképesztően cuki taggal!

A dán királyi család kihívásokkal teli időszakon megy keresztül, ugyanis múlt szerdán erősítették meg a hírt, hogy Mária királyi hercegné koronavírus-tesztje pozitív lett. De szerencsére örömteli dolgok is történnek a házuk táján: Frigyes királyi herceg vasárnap tudatta a nagyvilággal, hogy családjuk bővült – nem is egy, hanem rögtön két taggal.

A királyi család hivatalos Instagram-oldalán tették közzé azt a posztot, amely az örömhírt közli: egy négylábú testvérpár érkezett a dán uralkodókhoz. A fotókon a két kölyökkutyus karácsonyi díszletben pózol, és jól láthatóan a tündéri border collie-k rendkívüli érdeklődést mutatnak a tobozok, a karácsonyi díszek és a bársonymasnik iránt. A bejegyzésben az áll: „Advent negyedik vasárnapján szeretnénk bemutatni otthonunk két új tagját. Valamivel több mint hat héttel ezelőtt Grace két elbűvölő kölyök anyukája lett… és ez mindannyiunkat hatalmas örömmel tölt el. A koronaherceg családja.”

Grace, a border collie 2017 nyarán került a dán királyi családhoz, néhány hónappal azután, hogy előző kutyusukat, a 12 éves Ziggyt el kellett engedniük, mivel krónikus veseelégtelenségtől és oszteoartitisztől (ízületi kopás) szenvedett. Grace ugyanabból a border collie kennelből származik, mint Ziggy. A két új jövevény nevét még nem hozták nyilvánosságra.

Frigyes királyi herceg és Mária királyi hercegné. Fotó: Pierre Suu/Getty Images

Frigyes a dán trón várományosa, feleségével, Máriával négy gyermeket nevelnek: Keresztély herceg 16, Izabella hercegnő 14 éves, míg az ikrek, Vince herceg és Jozefina hercegnő tízévesek.

Figyes királyi herceg és Mária királyi hercegné gyerekeik, valamint II. Margit királynő társaságában. Fotó: Ole Jensen/Getty Images

A koronavírusos Mária királyi hercegné jelenleg karanténban van az otthonában, a koppenhágai Amalienborg-palota részét képező VIII. Frigyes-palotában, és a kiadott közlemény szerint felgyógyulásáig ott is marad. Azt még nem lehet tudni, hogy a család karácsonyi terveit hogyan befolyásolja Mária királyi hercegné betegsége, eredetileg ugyanis az ünnepeket a 81 éves II. Margit királynővel töltötték volna az aarhusi Marselisborg-palotában.

Kiemelt kép: Getty Images