Intézd a karácsonyi nagybevásárlást online, egy helyen, 15% kedvezménnyel!

A Közért+ oldalán ellenőrzött hazai termékeket vásárolhatsz versenyképes árakért – és még karácsonyi ajándékokat is találhatsz. Sőt, decemberben 15% kedvezmény vár!

––––––––––––––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––––––––––––––

Ha nagybevásárlásra kerül sor, akkor a legtöbben azokat a helyeket részesítik előnyben, ahol helyben termelt zöldségeket és gyümölcsöket vásárolhatnak, mivel ezeket nem kell hosszan utaztatni, tápanyagtartalmuk nem csökken drasztikusan, így egészségünk megőrzésében is kedvezőbb hatással vannak, mint több száz, olykor sok ezer kilométert utazott társaik. 

A koronavírus-járvány miatti bezártságban nagyon sokan tértek át az online vásárlásra, ahol eleinte csak multik szenvtelen, tömeggyártott termékeit tudták beszerezni. Az idő haladtával végül egyre több kisvállalkozás volt képes megoldani az online értékesítést, de ez esetben úgy kellett egyesével összevadászni a termékeket, ami annyiszor emelte meg a kiszállítási díjat, ahány helyről rendeltünk. Így volt is igazi lehetőség friss magyar áruhoz jutni meg nem is, a legtöbben végül a költséghatékonyság oltárán áldozták fel a helyi, tápanyagdús termékeket.

Végül 2021 tavaszán elindult a Közért+ élelmiszer webshopja, a kozertplusz.hu, amelynek üzemeltetői már a tesztüzem során azt tapasztalták, hogy bizony igény volt egy ilyen helyre, hiszen hónapról hónapra ütemesen nőtt a megrendelések száma. 

Online élelmiszerbolt

A Közért+ egy olyan online bolt, ahol gyakorlatilag minden megtalálható, amire szükség lehet otthon. A minőségbiztosított, Magyarországon termelt vagy előállított élelmiszerek pedig ún. rövid ellátási lánc keretében jutnak el vásárlóikhoz, ami környezetvédemi szempontból is nagy jelentőséggel bír, erre kicsit később visszatérünk.

A lényeg, hogy itt az ikonikus magyar márkák termékeitől kezdve – például a Zwack, Szentkirályi, Pécsi Sör, Naszálytej, Ceres, Cerbona, Müller papír – a kistermelők ínycsiklandozó lekvárjain és szörpjein át, a friss magyar húsig minden megtalálható. Sőt még annál is több: a karácsony menüpont alatt például ajándékcsomagok várnak bennünket, amelyek kézműves különlegességeket, finomságokat vagy éppen natúr szépségápolási termékeket tartalmaznak stílusos, természetes anyagú csomagolásban.

EZEK AZ AJÁNDÉKCSOMAGOK VÁRNAK:

Galéria | 7 kép

Intézd a karácsonyi nagybevásárlást online, egy helyen, 15% kedvezménnyel!

Intézd a karácsonyi nagybevásárlást online, egy helyen, 15% kedvezménnyel!

Fotó megosztása:

Ezekkel egy kalap alatt letudhatjuk a bevásárlást és a karácsonyi ajándék beszerzését is. Valójában az egész karácsonyi bevásárlást elintézhetjük egy helyen: nem kell külön sorba állni, ha bejglire van szükség (paleo és vegán is van a kínálatban!), és akkor sem, ha a kötelező szaloncukrot kell beszerezni. Az pedig, hogy 2021. december 31-ig minden vásárlót 15% kosárkedvezménnyel ajándékoznak meg (a kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosárfolyamat végén), az már tényleg csak hab a tortán.

Mindez tehát kényelmes és jó, és ami ennél is fontosabb, környezetbarát is. De miért, és hogyan tehetünk a környezetért attól függően, hol és hogyan vásárolunk?

Járvány, kényelem, fenntarthatóság

Az elmúlt több mint másfél évben, amióta fenekestül felfordult az élet, gyakorlatilag mindent az interneten vásároltunk. Egyrészt tehát a helyzet felrázta a már bekövesedett vásárlási megoldásokat, újabb és kényelmesebb megoldások születtek (gyakorlatilag nincs már olyan dolog, amit ne rendelhetnénk házhoz néhány gombnyomással).

De közben egyértelművé vált az is, hogy milyen sérülékeny az a rendszer, amely hozzászoktatott bennünket ahhoz, hogy gyakorlatilag az év bármely napján szinte bármit meg tudtunk vásárolni, és ez a bármi gyakran a világ igen messzi pontjáról származó, általában nagy széndioxid-lábnyommal járó termék volt. Hazánkat kevésbé érintette ugyan a koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzetben fellépő élelmiszerhiány, de globális szinten egyértelmű volt az üzenet: ez így nem mehet tovább. Hiszen ez a gyakorlat egyrészt nem is természetes, másrészt pedig rendkívül környezetszennyező, ráadásul ha a világszintű logisztikai folyamatok megakadnak, saját élelmiszerlogisztikai hálózat nélkül egy-egy ország lakossága nehezen jut minőségi élelmiszerhez. A rövid ellátási lánc fontossága minden korábbinál egyértelműbbé vált.

A termőföldtől az étkezőasztalig a legjobb a legrövidebb út

És itt lép a képbe a Közért+, amelynek küldetése egyértelmű: a minőségbiztosított, Magyarországon termelt vagy előállított élelmiszerek ún. rövid ellátási lánc keretében jussanak el vásárlóikhoz.

Tudtad?

Egyes, csak Európát érintő kutatások szerint az élelmiszer ágazat minden árucikke átlagosan nem kevesebb mint 500 kilométert utazik, mielőtt az asztalokra kerül. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokszor a hazánkban termelt és előállított élelmiszerek is külföldi logisztikai központokból érkeznek vissza a boltjainkba, miközben a nagyobb kereskedelmi láncok polcain folyamatosan csökken a magyar produktumok aránya. 

De mi ez a rövid ellátási lánc, és miért fontos? Onnantól kezdve, hogy a természeti területeket művelésbe vonják, a termelésen, hűtésen át a csomagolásig, az élelmiszerek szállításáig és a hulladékkezelésig, minden étel, amit megvásárolunk (és amit nem), hatással van a környezetre. Méghozzá sokkal jobban, mint gondolnánk: az idei glasgow-i COP26 klímacsúcson tették közzé azt a jelentést, ami arról számolt be, hogy az elmúlt 30 évben 17 százalékkal nőtt a mezőgazdaságból és élelmiszertermelésből származó üvegházhatású gázok globális kibocsátása. Az élelmiszer-ellátási láncok felelnek ezen gázok kibocsátásának több mint harmadáért – ez az arányt Magyarországon is érvényes, itt 34%.

Nem véletlen tehát, hogy egyre gyakrabban hangsúlyozzák a rövid ellátási lánc fontosságát. Ez egy olyan modell, amelyben a termelők és a végső fogyasztó között közvetlen az értékesítési kapcsolat, vagy abban maximum egy közvetítő vesz részt. Ilyen például, amikor elmegyünk a termelőhöz, és közvetlenül tőle vásárolunk, amikor a termelő szállít egy vendéglátóhelynek, ilyen a piac (amennyiben az árusok saját portékát árulnak), és ilyen például a Közért+ is, ahonnan minőségbiztosított, Magyarországon termelt vagy előállított élelmiszerek jutnak el a vásárlókhoz.

Friss magyar árut: sok-sok előny egy helyen

Hetente frissülő kínálat, versenyképes árak

A kozertplusz.hu-n hetente frissülő akciókkal várják a vásárlókat, és a cég elkötelezett amellett, hogy hosszú távon is elérhető áron tudják kínálni termékeiket. Mindezt etikus feltételek között megteremtve, úgy, hogy ne csak ők és a vásárlók, de a beszállítók is jól járjanak.

A csomagolás is környezetbarát

A környezet megóvása kulcsfontosságú, a cég hisz abban, hogy tiszta környezetben lehet valódi és értékes dolgokat termelni. Ezért aztán a termékeket szigorúan környezetbarát csomagolásban szállítják: gyorsan lebomló zacskókat, környezetbarát papírzacskókat és újrahasznosítható rekeszeket használnak.

Idősávos kiszállítás

Mivel ez egy friss vállalkozás, még nem szállítanak országszerte, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy bővüljön a kiszállítási terület. Egyelőre Budapest, Pest megye mellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, és Csongrád-Csanád megye egyes településeire vállalnak fuvart, ennek listája a kozertplusz.hu oldalon található. Budapest és Pest megyében idősávos kiszállítást végeznek, azaz választhatnak a vásárlók, mikor szeretnék megkapni a csomagot.

Kiemelt kép: Közért+