Ne utazz messzire egy varázslatos adventi vásárért! (x)

Az ünnepi díszbe öltözött Székesfehérvár közel van, így több idő marad az élményekre. Mert abban aztán nem lesz hiány a legszebb hazai karácsonyi vásárok egyikében! Lássuk csak...

Székesfehérvár történelmi belvárosa az év minden szakában bámulatosan szép, de advent idején különösen igaz, hogy igazi ékszerdobozként ragyog. Ha szeretnél egyszerre gyönyörködni, ajándékokra szert tenni, kreatív programokba csöppenni és feltöltődni az ünnep hangulatával, akkor szánj időt egy ráérős kirándulásra! Párban, családdal vagy barátokkal – ebben az adventi vásárban nem fogsz csalódni!

A sétát a főtéren kezdd, hiszen itt áll a város hatalmas, fényben fürdő karácsonyfája.  De az adventi kalendáriumot is itt találod: a városháza esténként fényfestett kincsesház lesz, minden nap kinyílik egy újabb ablak, ahol egy szép vers, mese, vagy egy fülbemászó dal rejtőzik a számok mögött, mellyel színészek és fiatal tehetségek ajándékoznak meg. Este fél 6-kor ott a helyed! Máshol mozgásérzékelő alkalmazás segítségével egy vidám karácsonyi hópehelygyűjtő animációba csöppensz. Ha mindez még nem elég, ráadásként egy holografikus vetítésen a betlehemi történet elevenedik meg a belváros túlsó végén. Ehhez persze végig kell sétálni a mesés Fő utcán, de nem fogod megbánni!

A forralt bor és kürtőskalács illatú vásári forgatagban szinte méterenként találunk egy helyet, amely szelfiért kiált. Nem lehet ellenállni a művészi gonddal berendezett kis enteriőröknek – néhány kattintás, és máris kész a karácsonyi album. És itt van még a kisvasút is! Mintha egy karácsonyi képeskönyvből bújt volna elő az óriási fa alatt körbe-körbe robogó, ünnepi díszbe öltöztetett mozdony. Miközben a kicsik ámuldoznak, a felnőttek is ábrándozhatnak a régmúlt karácsonyokról. De ne csak ábrándozz, vonatozz is! Az utolsó két adventi hétvégén a fényvonattá változott városnéző kis vonattal tehetsz egy kört a belváros és a hozzá kapcsolódó Zichy-liget körül. A romantikus liget ilyenkor Kori ligetté változik, ahol fénybe öltöztetett fák és a varázslatos Zenepavilonban körül róhatod a köröket. A Mikulás segítőivel december 6-án érkezik Fehérvárra, nagy mulatság lesz!

Galéria | 9 kép

Ne utazz messzire egy varázslatos adventi vásárért! (x)

Ne utazz messzire egy varázslatos adventi vásárért! (x)

Fotó megosztása:

 

Nincsen adventi vásár gyertyagyújtás, lélekmelegítő dallamok, Betlehem és míves ajándékok nélkül. Itt sincsen ez másképp! A városi színpadon vasárnaponként lobban fel a soron következő adventi gyertya lángja. Az adventi készülődés legszebb pillanatai közé tartozik a közös várakozás a fények kigyúlására, a találkozások, baráti beszélgetések. A hangulatról hétvégén színpadi kis koncertek gondoskodnak, és persze az árusoknál beszerezhető forró italok és finom falatok. Ne habozz megkóstolni a legfinomabb forró csokit, az ezerféle ízesítésű forralt bort, vagy éppen a krampampulit!

A Fő utca fényekkel teli forgatagából a Püspöki palota kapuján belépve igazán meghitt hangulatba csöppensz. Szombatonként gyertyagyújtásra, elcsendesedésre várják ide a vendégeket. A Betlehem és az ünnepváró műsor mellett a palota nemrég felújított és mesésen díszített kertje is része az adventi varázsnak, ami itt vár rád. A fák között megbúvó házikókba kézművesek hozzák el egyedi munkáikat, ízletes finomságokat is kínálnak a nézelődőknek. Ha a jótékonysági vásárban ajándékot veszel, nemcsak szép tárgyakkal leszel gazdagabb, de segítesz másoknak is szebbé tenni az ünnepet.