Versenyzés és gyűjtögetés – Miért imádják a gyerekek? (x)

A gyerekekben az (is) csodálatos, hogy óriási szenvedéllyel tudják belevetni magukat a játékba. Az évek múlásával más-más kihívásra van szükségük, de ha megtaláljuk a megfelelőt, bővülhet a családi sztori-album. A családbarát Kolping Hotelben és a szomszédos Bobo Fun Parkban mindent megtalálsz: játékot, kihívást és sikerélményt. Minden korosztálynak.

Gazdálkodj, okosan

A Kolping Hotel játékbirodalmának, Bobóországnak saját pénze is van, a Bobó Bankó. Az elsőt érkezéskor kapja a kis vendég, ha teljesít egy egyszerű feladatot. Már egyet is be lehet váltani ajándékra, ám a gyerekek gyorsan átlátják, hogy több „pénzből” nagyobb és érdekesebb tárgyakra lehet szert tenni. Bankót szerezni egyszerű: minél több olyan sport-és játékprogramon részt venni a családi pihenés alatt, ahol gyűjteni lehet. Fontos azonban, hogy bankó csak teljesítményért jár, szemlélődve nem gyűlik a vagyon! A gyerekek lelkesen gyűjtögetnek együtt, hogy a nap végén közösen számolják össze a zsákmányt. A közös cél pedig összekovácsolja a testvéreket is, a végén pedig ott a sikerélmény, az ajándék(ok) bezsebelése. Szülőként extra hozadék, hogy a gyerek aktívan játszik, és mindezt helyettünk kitalálták, megszervezték, lebonyolították… (Lehet, hogy mi közben még a wellnessbe is eljutottunk kettesben?)

Három, kettő, egy… RAJT!

Kinek jobban, kinek kevésbé, de a versengés mindenkinek a vérében van. Versenyt lehet csinálni bármiből: fizikai, vagy szellemi adottságokból, kreativitásból, bátorságból, gyorsaságból – tényleg bármiből. A cél mindig a győzelem, a verseny tétjétől teljesen függetlenül. A szülők egy része éppen emiatt nem is tartja ezt jó dolognak, hiszen a verseny akarva-akaratlanul is nyomást helyez a gyerekre és benne van a csalódás lehetősége. A gyerekpszichológusok szerint ugyanakkor egy kis egészséges verseny nemhogy árt, de kimondottan használ a gyerekek fejlődésének, hiszen nagyobb teljesítmény elérésére sarkall és segít legyőzni a gátlásokat. A csalódástól pedig nem megóvni kell a gyermeket, hiszen az amúgy is csak ideig-óráig sikerülhet, hanem megtanítani azt a helyén kezelni.

Galéria | 9 kép

Versenyzés és gyűjtögetés – Miért imádják a gyerekek? (x)

Versenyzés és gyűjtögetés – Miért imádják a gyerekek? (x)

Fotó megosztása:

Játék és verseny között a szabályok és a mérés a két legfontosabb különbség. A fociban számoljuk a gólokat, a futásnál van rajt- és célvonal, a falmászásban mérjük az időt. Ez a verseny azonban nem élet és halál harca, nincs is igazi tétje, amit nem csak gyerekünk, de saját magunk fejébe is fontos bevésnünk. Mindannyian ismerünk olyan apukákat, akiket kitiltottak gyerekük kispályás focimeccséről, mivel vörös fejjel üvöltözött a bíróval, az ellenfél (hatéves) játékosával, leggyakrabban pedig a saját gyerekével.

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy válik számukra is egyre fontosabbá a verseny. A falmászás példájánál maradva össze lehet mérni osztálykiránduláson a haverokkal, kinek mennyi idő kellett a legmagasabb fal meghódításához. Persze ami elég motiváció kisiskolásként, az roppant kevés lesz kamaszkorban, amikor szinte lehetetlen feladatnak tűnik izgalmasabb opciót kínálni gyermekünknek a telefon képernyőjénél. A Bobo Fun Parkban ezért is van több olyan játék, ami ötvözi a klasszikus játékokat a legmodernebb technológia lehetőségeivel. A kamaszokban éppúgy megvan a versenyszellem, mint a hatévesekben, csak másra van szükség annak előcsalogatásához. Ha azonban megtaláljuk hozzá a kulcsot, akkor csak a záróra állíthatja meg őket!

A családbarát Kolping Hotel szomszédságában fekvő Bobo Fun Parkban 30 attrakció várja a család minden tagját: 3 emelet magas beltéri mászófalak, kötélpálya, lézer labirintus, „igazi” barlang, trambulin mezők és sok más izgalmas aktivitás. A 3000m2-es adrenalin aréna az esőnapokra is egy igazi jolly joker a családi pihenés tervezésekor. A Bobo Fun Park a környéken lakókat és kirándulókat is várja! A park szolgáltatásait a Kolping Hotel vendégei előnyökkel használhatják, kedvükre kombinálhatják a szállodában elérhető programkínálattal.

A Kolping Hotel év végi ajánlatai

A Bobo Fun Park a téli szünetben is nyitva minden nap