Egészségmegőrzés tudatosan – Szavazz kedvenc egészségértést fejlesztő projektedre!

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) hatodik alkalommal hirdette meg a Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázatát. Idén az egészség élethosszon át tartó megőrzése és az erre való törekvés áll a középpontban.

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

A legjobb pályaművekre december 3. éjfélig a www.nekemszol.hu oldalon lehet szavazni. A közönségdíjat elnyerő pályázat bruttó 500 ezer forint pénzdíjban részesül.

Miért fontos az egészségértés és miért kell, hogy tájékozottabbak legyünk egészségügyi kérdésekben?

Nos, akik követik a kezelési előírásokat és gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, azok kevesebb krónikus betegségben szenvednek, és jobb az általános egészségi állapotuk. Dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója szerint természetes, hogy a koronavírus-járvány miatt többet és tudatosabban foglalkoznak az emberek az egészségüket érintő kérdésekkel, azonban nem mindegy, hogy milyen forrásból tájékozódnak. Az AIPM friss kutatásai rámutattak arra, hogy a hazai egészségértés szintje fejleszthető, az elmúlt években sikerült is előre lépni ezen a téren, de még mindig akad tennivaló. Ezt segíti elő a Nekem Szól! Egészségértés Díj is, melynek célja, hogy támogassa, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket.

Galéria | 9 kép

Egészségmegőrzés tudatosan – Szavazz kedvenc egészségértést fejlesztő projektedre!

Egészségmegőrzés tudatosan – Szavazz kedvenc egészségértést fejlesztő projektedre!

Fotó megosztása:

Endrei Judit, a pályázatokat értékelő zsűri elnöke is mindig a tudatosságot hangsúlyozza. – Tudnunk kell, hogyan őrizhetjük meg egészségünket és miként előzhetjük meg az esetleges betegségeket – mondja az ismert médiaszemélyiség, a Kor-határtalanul program alapítója. – Ez pedig elsősorban rajtunk múlik, azon, hogyan élünk és mit teszünk önmagunkért, a jobb közérzetünkért. Több éve foglalkozom már az aktív idősödéssel, hiszen az én korosztályomnál még fontosabb ez a kérdés, de az egészség mindenki számára az kell, hogy legyen. Ezért is örülök, hogy az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete támogatja ezeket a kezdeményezéseket, mivel jobbnál jobb ötletek születtek arra, hogyan segíthetnénk a fiatalok és az idősödők tájékozottságát, egészségértését.

A nyertes kiválasztásában továbbá Salamon Adrienn, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány elnöke, a Nekem Szól! Egészségértés Díj korábbi nyertese és Dr. Kókai-Nagy Ákos, az AIPM korábbi elnöke vesz részt zsűritagként. Az idén „Élethosszig egészség” fókusszal meghirdetett kétmillió forintos összdíjazású pályázatra beérkezett legjobb 10 projekt: