Így öltöztesd varázslatos karácsonyi hangulatba idén az otthonod (x)

A karácsonyi készülődést nem lehet elég korán kezdeni, tartja egy minden otthonban jól ismert mondás. Az ünnepi menü és az ajándékok beszerzése mellett a legnagyobb hangsúlyt általában mindannyian az igazi, hamisítatlan karácsonyi hangulat megteremtésére helyezzük. Ilyenkor minden fény, dekoráció, kiegészítő és kellék, ami előkerül a dobozból vagy bekerül a kosárba vásárláskor arra hivatott, hogy megalkossuk velük saját idillikus, melegséget és meghittséget árasztó ünnepi környezetünket.

Az OBI karácsonyi vásárában mindent megtalálsz, amivel idén karácsonykor minden eddiginél pompásabb és varázslatosabb ünnepi hangulatot teremthetsz otthonodban. Hogyan? Olvass tovább és megmutatjuk!

1. Hangolódj az ünnepre saját készítésű adventi dekorációval

Az adventi dekoráció az első lépése otthonod karácsonyi hangulatba öltöztetésének. Ez az, ami elindítja és végig is kíséri ezt a fényekkel, melegséggel, bejgli- és mézeskalács illatával átitatott időszakot. A szíve és a lelke természetesen az adventi koszorú, amiből bőven találunk a különböző lakásstílusokhoz igazodó, kész darabokat is, de az igazán hozzánk illőre úgy tehetünk szert, ha megfelelő alapanyagokból magunk készítjük el, akár többféle változatban is. Egyet a bejárati ajtóra, egyet az ünnepi asztalra, a falra vagy akár a beltéri ajtókra is. Készülhet klasszikus színekben és formában, amiben a piros díszítőelemek és a zöld fenyő és szürkés tónusok dominálnak. De választhatsz natúr színeket és természetes anyagokat is, amiket egy kis ezüst vagy aranyszínű festékkel kiegészítve, plusz mélybordó és burgundi színekkel megspékelve, meghittséget sugárzó és egyben előkelő hatást érhetsz el. A kézműveskedés ráhangolódásnak is tökéletes, ráadásul az OBI karácsonyi vásárában rengeteg inspirációt is találhatsz hozzá. Bónusz, hogy a gyerekek is imádni fogják!

2. Karácsonyi lakásdekor? – Bátran engedd el a fantáziád!

A karácsonyi dekorációban az (is) a jó, hogy végre határtalanul szabadjára engedheted a fantáziádat. És nem csak a fények és a világítás terén, de bizony már a karácsonyfát illetően is. Sőt! Egy-egy ötletesebb darabbal igazán emlékezetessé teheted az ünnepet. Bátran rugaszkodj el a megszokottól, és kalandozz el olyan meglepő megoldások felé, mint például a dobozokból épített karácsonyfa. Alakíts ki belőlük egyedi formát, és ha ez megvan, akkor jöhet a saját stílusodnak megfelelő díszítés: a gondosan összeválogatott, egymással harmonizáló dekorációs kiegészítőkkel és világítással igazán szembetűnővé varázsolhatod a dobozfádat. És mi lesz vele a karácsonyi buli után? A dobozokat felhasználhatod különálló polcokként.

 

3. Így lesz a karácsonyi asztal is szemet gyönyörködtető

Az ünnep fénypontja a karácsonyi vacsora. Ezen a napon nem csak a menüvel kápráztathatod el szeretteidet, de az asztal feldíszítésével is. A fényesség és a csillogás jegyében tedd szikrázóvá a karácsonyi asztalodat vörösrézből készült asztaldekorációval, egészítsd ki az összhatást gyönyörű vázákkal, dizájnos menükártyákkal, füzérekkel és egyéb csillogó kiegészítőkkel, a fényesség fokozása érdekében utolsó simításként helyezd el az asztalon a csillogó anyagokból, saját kézzel készült ünnepi gyertyáidat. És jöhetnek is a vendégek!

Ha pedig valami igazán egyedire vágysz, íme a mi tippünk: rusztikus, beton hatású kiegészítők, melyek remekül passzolnak a meleg színű fényekhez. A színskálát pedig eukaliptuszlevelekkel, pasztellszínekkel és szürkés árnyalatokkal teheted igazán harmonikussá.

+1 Tipp: Ajándékozz egyedi adventi naptárat!

A karácsony ugyan egyre közelebb van, de van még idő megalkotni egy egyedi és különleges adventi naptárat a szeretteidnek, ami az ünnepek után sem fog csak úgy eltűnni a szekrény mélyén. AZ OBI karácsonyi vásárában megannyi ötlet közül válogathatsz, és az elkészítéshez számos alapanyagot és eszközt is megtalálsz!

ÖTLETTŐL A MEGOLDÁSIG AZ OBI-VAL