Az öregedés megelőzhető? (x)

A 30-as életévektől egyre jobban láthatóvá válnak a bőr öregedésének jelei: a finom ráncok, a tág pórusok, vagy a feszesség és rugalmasság csökkenése. Ezek a tünetek fokozott mértékben lehetnek jelen, vagy már korábbi életkorban jelentkezhetnek, ha valaki sokat tartózkodott a szabadban: déli országokban dolgozott, a vízi sportok szerelmese, vagy csak egyszerűen imádja a napfényt, esetleg szoláriumba jár. A legújabb kutatások szerint azonban az öregedés lelassítható.

Milyen tünetek esetén célszerű a bőr öregedésével
foglalkoznom?

Az első figyelmeztető jelek a bőrfelszínt teszik egyenetlenné: apró szeplők, később sötétebb „öregségi” foltok jelennek meg, a bőr pórusai kitágulnak, az orr, vagy az orcák kivörösödnek. A bőrfelületen finom ráncok jelennek meg, sokszor csak a szem környékén, ahol finomabb a bőr. A bőr kollagéntermelése az életkorral párhuzamosan csökken, ezért elveszítjük a feszességet és a rugalmasságot. Ha sokat sportolunk, az alátámasztó zsírszövet mennyisége is kevesebb lesz, ezért a bőrünk nagyobb lesz, mint amekkora szükséges lenne. Óhatatlanul kialakulnak a mélyebb ráncok, redők, a fáradt, vagy szomorú tekintet.

Van-e fájdalommentes segítség?

Kezdetben az USÁ-ból származó BBL fényterápiát az öregedés látható jeleinek eltüntetésére találtuk hatásosnak. Akár egyetlen kezeléssel elhalványulnak az öregedési foltok az arcon, nyakon, vagy a dekoltázson. Megfigyeltük azonban azt is, hogy nemcsak a foltok tűnnek el, hanem a bőr minősége is javul, s úgy tűnt, az öregedési folyamat lelassul. Rendszeresen (évente 2 alkalommal) végzett bőrsérülés nélküli, fájdalommentes BBL kezelés után egy felmérés szerint akár 8 évvel korábbi állapotnak megfelelően „fixálódik” a bőr állapota, így könnyen letagadhatunk 8-10 évet!

Mi a magyarázata a bőröregedés lelassulásának?

 Az öregedő bőrre az jellemző, hogy azok a gének a legaktívabbak, melyek a lebontó folyamatokat programozzák, míg fiatal korban éppen az építő folyamatok vannak túlsúlyban. A Californiai Egyetemen elvégzett sejtszintű vizsgálatok azt bizonyították, hogy a BBL kezelés után a gének aktivitása megváltozott, s a lebontó folyamatokkal szemben inkább az építő mechanizmusok kerültek előtérbe. Mit jelent ez? A bőr szerkezetében újra olyan strukturális elemek jelentek meg és olyan anyagcserefolyamatok indultak be, melyek a fiatal bőrre jellemzők. Az építő folyamatok pedig tömörebb bőrt, üdébb, frissebb megjelenést kölcsönöznek a ForeverYoung BBL kezelésben részesült páciensnek.

Mi történik a volumenhiánnyal?

A ForeverYoung BBL fényterápia kollagéntartalom növekedést eredményez, de ez természetesen  nem tud minden elveszített volument pótolni. Ahhoz, hogy a bőr alatti hiányállapotot helyreállítsuk, hialuronsav injekciókkal történő volumenpótlásra van szükség. Szerencsére a ForeverYoung BBL kezeléssel egyidejűleg, vagy a több kezelésből álló kúra folyamán bármikor, a hialuronsavas feltöltés nem tilos, sőt, kifejezetten ajánlott. Hagyatkozz munkatársaink segítségére, s tervezzétek meg együtt, elegendő-e az önálló ForeverYoung BBL kezelés, vagy esetleg hialuronsavas feltöltés is ajánlott lenne.

Hogyan jelentkezzek a ForeverYoung BBL kezelésre?

Ha a kezelésen mielőbb szeretnél részt venni, közvetlenül bejelentkezhetsz a kezelést végző bőrgyógyász kollégáinkhoz (Dr Barna Tímea és Dr Háromszéki Béla), s azonnal sor kerülhet a kezelésre. Ez esetben is elvégezzük a részletes bőrdiagnosztikát a Visia rendszerrel, s rögzítjük a kezelés előtti állapotot. A bejelentkezéskor célszerű jelezni, hogy csak az arc, vagy az arccal együtt a nyak, illetve a dekoltázs, esetleg a kézhát kezelése is megtörténik-e, mert a kezelési időt ennek megfelelően tervezzük. Ha kollégánk úgy látja, hogy az arc volumenhiánya miatt hialuronsavas feltöltés is ajánlott, a ForeverYoung BBL kezelés elvégzése után átirányít a feltöltéssel foglalkozó kollégánkhoz (Dr Jancsó Máté). A kezelés után biológusunk a bőrdiagnosztikai mérések alapján az otthoni bőrápoláshoz szakszerű segítséget ad és termékeket ajánl a kitűnő minőségű és innovatív Jean d’Arcel, vagy a Bretagne-ból származó, 100%-ban természetes Thalion termékcsaládból. Vedd igénybe a Dr Derm klinika komplex öregedésmegelőző programját!

A kezelések hatásosságát igazoló fotógalériánkat megtekintheted itt:
https://www.drderm.hu/portfolio-view/foreveryoung-bbl-fotorejuvenacio/

Dr Derm Bőrgyógyászati Anti-Aging Központ,
1026 Budapest, Fillér utca 33.
Bejelentkezés:
06 1 336 00 77,
06 70 770 2663