Téves üzenetből barátság: 6 éve ünnepel együtt a nagyi és fogadott unokája

Jamal Hinton és Wanda Dench története 2016-ban kezdődött, amikor az asszony az unokája helyett véletlenül a fiatalembert hívta el a háladásnapi vacsorára.

Hat évvel ezelőtt az egész világot bejárta az a kedves történet, ami egy eltévedt üzenetnek köszönhetően bontakozott ki a szemünk előtt. Wanda Dench az unokájának küldött egy sms-t, amelyben elhívja a hálaadásnapi ebédre – de az üzenetet rossz számra küldte. Azt ugyanis az akkor 17 éves Jamal Hinton kapta meg, aki furcsállta az egészet, és arra kérte az asszonyt, hogy küldjön magáról egy fotót.

Az eleget is tett a kérésének, így azonnal kiderült a tévedés, de ettől függetlenül Wanda – egy jó nagymamához illően – elhívta Jamalt is az ünnepségre, amit a tini el is fogadott, majd végül írt róla a Twitteren.

A történet pedig nem ért ezzel véget, Jamal ugyanis nemrég kiírta, hogy azóta is tartják a hagyományt a most 64 éves Wandával, és minden évben együtt ünnepelnek – immáron a férfi párjával közösen.

„Minden készen áll a 6. évre!” – szólt Jamal tweetje, ami mellé kitette a Dench-től kapott szöveges üzenetet is, amelyben ismét meghívta őt és barátnőjét, Mikaelát a hálaadásra. Az idei lesz a második Wanda férje, Lonnie nélkül: a férfi tavaly áprilisban elhunyt koronavírus fertőzésben.

Előítélek nélkül

A történetet azért is kapták fel a közösségi oldalak és azok nyomán a média, mert a páros látszólag nagyon különbözik egymástól: Wanda középosztálybeli, nyugdíjhoz közeledő nagyi, míg Jamal a kapcsolatuk kezdetén egy munkásolytálybeli, fekete srác volt, mégis az egymás iránti tisztelet és bizalom egy különleges barátsággal ajándékozta meg őket, amiből mindannyian tanulhatunk. Leginkább azt, hogy ne dőljünk be az előítéleteinknek, és egyáltalán nem baj, ha kedvesek vagyunk az ismeretlenekkel.

Hinton korábban a People magazinnak elmondta, hogy váratlanul érte a meghívás, de a nő „annyira aranyos volt”, mesélte. „Emlékeztetett arra, hogy még mindig vannak jó emberek a világon.”

„Wanda egy nagyon kedves hölgy, elmondta, hogy a férje veterán volt, és mindig átjöttek a barátai vacsorára, szóval hozzászokott, hogy sok embert meghív. Egyszerűen olyan kisugárzása van, amitől otthonosan éreztem magam.”

Denchet is lenyűgözte az első találkozásuk, és az NBC Nightly Newsnak elmondta, hogy azonnal egy hullámhosszra kerültek a tinivel. „Egyszerűen egymásra hangolódtunk rögtön, amikor találkoztam vele, és először beszéltünk” – magyarázta Wanda. „Azt gondoltam, »meg akarom ismerni ezt a fickót«.” „Áldott vagyok, hogy ilyen csodálatos emberek vannak az életünkben” – írta Jamal egy másik 2019-es  Dench-csel és férjével közös szelfijére.

Ott a család, ahol a szív

A hatodik közös ünneplésük közeledtével Dench, aki az ABC News cikke szerint katonagyerekként nőtt fel, mivel édesapja a haditengerészetnél szolgált, kiáll amellett a meggyőződése mellett, hogy a család nem csak a rokonságból áll.

„Sokat költöztünk, mindig új helyekre kerültem, ezért az ismeretlenek nem voltak idegenek számomra” – mondta. „A család több, mint a vér: azok az emberek, akikkel együtt akarsz lenni.”

Forrás: People Kiemelt Kép: Getty Images