November 11. a szinglik napja, ennek alkalmából nem is egy, hanem rögtön öt sztár gondolatait osztjuk meg az egyedülállóságról.

11. hó 11. napja – csupa egyes, páratlan szám. A szinglik napjának ötlete Kínából ered, ahol a kilencvenes évek óta november 11-én minden évben fesztivált szerveznek az egyedülállók számára, hogy a szingliségüket megünnepelhessék.

Akár az élet hozza úgy, akár saját elhatározásunkból vagyunk egyedülállóak hosszabb-rövidebb ideig, a szingliségnek számos előnye van. Fókuszálhatunk önmagunkra, csak és kizárólag saját magunknak kell megfelelnünk, és nyugodtan átgondolhatjuk, milyen partnerre, és legfőképp milyen életre vágyunk. Az alábbi sztároknak sem a magányosság és az egyedüllét jut eszükbe a szingliségről, sőt! Öt hollywoodi híresség bölcs gondolatait osztjuk meg a szinglik napja alkalmából.

Sharon Stone

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images for ZFF

Amikor a 63 éves színésznő felbukkant a Bumble nevű randiapplikáción, sokan felvonták a szemöldöküket, majd Sharon Stone így nyilatkozott a társkeresésről Drew Barrymore műsorában tavaly októberben: „Végeztem a randizással, elegem van a randikból. Az emberek nem őszinték, nem éri meg rájuk fecsérelni az időmet.

Élvezem az egyedüllétet, több időt tölthetek a gyerekeimmel és a barátaimmal.”

Demi Lovato

Fotó: Weiss Eubanks/NBCUniversal/NBCU Photo Bank via Getty Images

„A szingliség legjobb része, hogy tudom: a boldogságom nem egy másik személytől, hanem tőlem függ” – írta egy Instagram-posztja alá az énekes-dalszerző 2020 decemberében, három hónappal azután, hogy felbontották eljegyzésüket Max Ehrich színésszel.

Diane Keaton

Fotó: Rodin Eckenroth/WireImage

„Emlékszem, amikor fiatal voltam, valamilyen nevetséges oknál fogva szentül hittem benne, találok majd valakit, akivel életem végéig együtt leszek – mondta az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő a Wenn hírportálnak. – Nem hiszem, hogy amiatt, hogy nem vagy házas, szegényebb lenne az életem. Az öreglányság mítosza szemétre való.”

Emma Watson

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

„Ha nem építettél házat, nincs férjed, nincs gyereked és nem vagy elképesztően stabil helyen a karrieredben, vagy ha még mindig próbálsz rájönni arra, mire vágysz… Nos, akkor hihetetlenül nagy nyomás nehezedik rád – magyarázta a Harry Potter-filmek sztárja a brit Vogue-nak két évvel ezelőtt. – Nekem is sok időbe telt, de nagyon boldog vagyok egyedülállóként is.

Én úgy mondom, önmagam társa vagyok.”

Whoopi Goldberg

Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue 

Az Oscar-, Tony-, Emmy, Grammy- és Golden Globe-díjjal egyaránt elismert színésznő a The New York Timesnak mesélt arról, hogyan ébredt rá arra, hogy nem vágyik élettársra. „Az emberek elvárják tőled, hogy legyen pasid. Elvárják, hogy férjhez menjél. Emiatt én is megpróbáltam így tenni, de nem akartam megosztani az életemet mással. Nem akartam, hogy bárki megkérdőjelezze, hogy mit miért csinálok, és nem akartam más kedvére se tenni. Ha kapcsolatban vagy, ilyesmiket kell tenned, nekem pedig időbe telt, mire rájöttem, nem erre vágyom. Azon gondolkoztam, miért nem érzem azt, amit éreznem kellene? Aztán egy nap belém hasított: nem kell ezt csinálnom. Nem kell senkinek megfelelnem.”

Forrás: US Weekly, Essence, unnepnapok.com; Kiemelt kép: Getty Images