Okostelefonból vagy táblagépből is lehet kártyaelfogadó terminál!

Ha vállalkozó vagy, és fontos számodra, hogy ügyfeleid gyorsan és kényelmesen tudjanak nálad fizetni, akkor a Wordline alkalmazását neked találták ki!

—————–SZPONZORÁLT TARTALOM——————

Manapság egyre többen indítanak vállalkozást fő- vagy mellékállásként, legyen az mikró-, kis- vagy közepes méretű. Ez bár megadja a szabadság és az irányítás érzését, de vannak árnyoldalai is az önállóságnak, hiszen vállalkozóként nemcsak azzal kell törődnünk, hogy megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtsunk az ügyfeleinknek, de számos nehézséggel is szembe kell néznünk, ami jócskán megbonyolítja az életünket. Az alvállalkozókkal történő egyeztetések, az adóhivatallal való kapcsolattartás, áfa- és adóbevallás, a megfelelő könyvelés, az áruk megrendelés, timingok, készletellenőrzés, papírmunka, tartani a ritmust a versenytársakkal mind olyasmi, ami 100%-os figyelmet és erőbedobást igényelnek, ami mellett sokszor meg kell gondolni, hogy milyen fejlesztésekre van keretünk. Az egyik ilyen a kártyaelfogadó terminál elindítása, hiszen azt hihetjük, hogy bonyolult a beszerzése, nagy költségekkel jár, és a vásárlók részéről sem mutatkozna rá olyan mértékű igény rá, hogy megérje. De ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk.

Kártya vs. kápé

A különböző felmérések szerint az emberek többsége (60-80%) a kártyás fizetést részesíti előnyben szemben a készpénzhasználattal, és a fizetési tranzakciók jelentős része is bankkártyával történik – ahol ez lehetséges. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2020-ban először fordult elő, hogy a lakosság több pénzt költött bankkártyával, mint amennyi készpénzt felvett róla. Az adatokon az is jól látszik, hogy – valószínűleg a pandémia miatt is – többen használták a kis plasztikkártyát, mint a korábbi években, hiszen praktikus, kis helyen is elfér és nem utolsó sorban higiénikus, emiatt éves szinten mintegy 23%-kal emelkedett a kártyás fizetések összege. Ráadásul Európában a legtöbb kormány tevékeny is tesz a készpénzes fizetés visszaszorításáért, ami Magyarországon is érezhető trend.

Zsebedben a megoldás

A fentiekből egy is következik, hogy azoknak is érdemes elgondolkodniuk a kártyaterminál létrehozásán, akiknek – egyelőre – ez nem törvényi kötelességük, és az előítéletekkel szemben ehhez nem kell semmilyen bonyolult vagy éppen drága berendezés. Ugyanis ha van mobiltelefonod (vagy tableted), akkor gyakorlatilag van egy kártyaolvasó készüléked is. Hogy hogyan? A Magyarországon 2009 óta jelenlévő Wordline egyik legújabb alternatív kártyaelfogadó módja, a SoftPOS  lényege, hogy olyan fizetési alkalmazást nyújt, ami okostelefonból vagy táblagépből csinál kártyaelfogadó terminált. A vállalat az elmúlt 12 év alatt több mint 11.000 elégedett ügyfélnek nyújtott fizikai és virtuális bankkártya elfogadást az ország minden pontján. A legújabb alkalmazásuk egyik nagy előnye, hogy nem kell új eszközt vásárolni hozzá, hiszen a meglévő okostelefonunkat vagy táblagépünket is használhatjuk, ha az legalább Android 8.0-ás operációs rendszerrel van ellátva. Így nem kell eszközt bérelni, és annak karbantartási díját megfizetni, így nem keletkezik extra költségünk, ami eddig meggátolhatta azt, hogy kártyás fizetési lehetőséget is biztosítsunk a vásárlóinknak. Az applikáció használata emellett praktikus is, hiszen a telefonunk mindig a közelünkben van, a használata pedig egyszerű: a kereskedő megnyitja az alkalmazást a készülékén, beírja a fizetési összeget, majd a vásárló vagy mobiltárcával vagy bankkártyával kiegyenlíti a tranzakciót úgy, hogy a készülékét vagy a kártyát a terminálként szolgáló telefon hátuljához érinti. A kártyás fizetés sose volt ennyire kényelmes és egyszerű – vállalkozói oldalról sem!

Első a biztonság

A Wordline SoftPOS alkalmazása már rendelkezik ún. „PinOnGlass” azonosítással is, aminek segítségével beírhatja a vásárló a PIN kódját a készüléken, így 15.000 Ft limit határ felett is tud fizetni a vásárló, ráadásul használható digitális pénztárcákkal (Google pay, Apple pay) is. Nem kell tartanunk attól sem, hogy egy idegen telefonon írjuk be a PIN-kódunkat, hiszen a ezekre a készülékekre is ugyanazok a szigorú szabályok érvényesek, mint bármilyen más „hagyományos” POS terminálra: megfelel az EMV- szabványnak, és Mastercard tanúsítvány igazolja a biztonságos használatot. Egyszerű a telepítése, hiszen csak egy applikációt kell letölteni, és egy gyors szerződés aláírás után már működik is.

Kártyás fizetés úton-útfélen

A 21. században elengedhetetlen az innovatív gondolkodás, ezért izgalmas, de egyszersmind egyszerű lehet ez a digitális megoldás. Ha vállalkozóként fontos számodra a mobilitás és a praktikusság, akkor egyértelműen neked való ez a módszer. Praktikus, hiszen a telefonod egyben a kártyaleolvasód is, emiatt többfunkciós, így nem foglalja több készülék is feleslegesen a helyet. Ez főleg akkor jön jól, ha viszonylag kicsi a rendelkezésedre álló terület, mondjuk körmösként vagy kozmetikusként dolgozol, és a munkapulton nincs felesleges terület egy olyan kütyünek. A mobilitás pedig azoknak lehet fontos, akik munkájuk révén sokat vannak úton, és egyszerűen nem szeretnének több készüléket magukkal cipelni, és az eddigi technológiai megoldások nem voltak megfelelőek számukra, hiszen a telefonunk mindig kéznél van. Így akár egy villanyszerelőnek vagy más, mobilabb foglalkozású vállalkozónak is remek megoldás a SoftPOS, hiszen bárhol el lehet vele fogadni a bankkártyás fizetést. Kedvező ára miatt azoknak is megfelelő alternatívát jelent, akik eddig a bankkártya terminál bérlésének és telepítésének a költsége riasztott el a lehetőség bevezetésétől.