6 trükk és néhány izgalmas termék a dúsabb haj érdekében  

Nem mindegy, milyen balzsamot használsz, hol van a választékod, vagy hogy milyen technikával szárítod a hajadat.

Ha te is nagyobb hajtömegre vágysz, gyorsan olvass tovább, ugyanis Luke Hersheson, a hírességek elismert fodrásza – többek között Dua Lipa és Victoria Beckham is neki köszönheti tökéletes frizuráját–, elárulta a Vogue-nak azokat a legfontosabb hajtitkokat, amelyekkel bármelyik vékonyszálú haj dúsabbnak és többnek tűnhet.

Mit ne használj?

Ha eddig azt gondoltad, hogy a dús haj titka a volumennövelő samponban és balzsamban rejlik, akkor rossz úton jársz, ugyanis a sztárfodrász szerint

a hangsúly nem azon van, hogy mit teszel a hajadra, hanem azon, mit nem.

 „A nem megfelelő vagy a túl sok kondicionáló elnehezítheti és laposabbá teheti a szálakat, amelyek ettől még vékonyabbnak tűnnek – mondja Hersheson. – Pont ezért nem javaslom a hajmaszkokat és az erős kondicionálókat sem.”

Kell az olló!

Mi a kulcsa a lehető legvastagabb szálaknak? Természetesen egy jó fodrász! „Minden formázás alapja a profi hajvágás, hiszen ha ez nem történik meg, kicsit olyan, mint egy alap nélküli épületet próbálnál felépíteni – magyarázza Luke Hersherson –, a rosszul vágott haj nem dacol a gravitációval, és lehúzza a súlya. Tehát, akármilyen kiváló terméket is használsz, megfelelő vágás nélkül továbbra is küzdeni fogsz a mennyiséggel.”

Játék a választékkal

Egy egyszerű és gyors volumennövelő trükk, ha megváltoztatod a jól megszokott választékot, és egyszerűen a másik oldalra fordítod a hajad. Gondolj csak Kim Basingerre, aki előszeretettel használta ezt a trükköt. „A középen elválasztott haj mindig laposabbnak tűnik – a megfordítás egyszerű módja annak, hogy testesebb, dúsabb frizurával tündökölj.”

Kim Basinger volt férjével, Alec Baldwinnal 1992-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./ Ron Galella Collection/ Getty Images)

Rövidebb szálak

Ha éppen növeszted is a hajadat, a kicsit rövidebb szálak sokat segíthetnek abban, hogy a hajad többnek tűnjön. Ehhez elég az is, ha az arcod körül kicsit rövidebbre veszed a szálakat, keretet adva az arcnak. „Ez a trükk sokat segít a vastagság érzésének növelésében, szemben a lapos, egyenes és függönyszerű formákkal” – állítja a sztárszakértő.

Egy kis tupírozás?

Emlékszel még a tupír-lázra a ’60-as, ’70-es évekből? „A jól bevált technika most is kitűnő, ha dúsabb haj illúzióját keltenéd”– mondja a sztárfodrász, aki azt is hozzáteszi: 

a régi, fésűs módszert viszont jobb elkerülni.

A vegyes, vaddisznó sörtéjű hajkefe kitűnő eszköz a tupírozásra. Így csináld: lehajtott fejjel, lefelé törő mozdulatokkal nyomogasd a szálakat a gyökerek felé – igazi Brigitte Bardot hatást kelt, de Liz Taylor még a ’90-es években (sőt élete végéig) is a tupírra esküdött.”

Elizabeth Taylor a The Tonight Show-ban Johhny Carson műsorvezetővel 1992-ben (Fotó: Gary Null/NB CU Photo Bank/ Getty Images)

A helyes szárítás

Amikor hajat szárítasz, ügyelj arra, hogy a levegő a gyökerektől kiindulva, felfelé áramoljon, soha ne fordítva. „Ez a trükk jelentéktelennek tűnik, mégis óriási különbség van a két technika között” – árulja el Viktória Beckham hajszobrásza, aki szerint egy ügyesen kiválasztott melír, hajszín is dúsabb hatást kelt, anélkül, hogy teljesen meg kellene újítani a frizurádat. 

Dúsító termékek

A különböző szárazsamponok és hajdúsító-, hajtőemelő porok jó szolgálatot tehetnek. A régebbi dúsító poroktól könnyen ragacsossá válhatott a hajd, de az újaktól már kevésbé kell tartanod emiatt. 

Az Authentic Beauty Concept Nude Powder Spray névre hallgató púdere szilikát és a nagy mennyiségű Fairtrade tápióka keményítőt tartalmaz, amik nemcsak volumennövelő hatással bírnak, de tartást is adnak a hajnak. A svéd Maria Nila Power Powdere is szilikával dolgozik. A Kérastase márka Densifique Densimorphose nevű luxus hajhabját úgy tervezték, hogy sűrűsítő ápolást biztosítson még a térfogathiányos hajnak is. Hialuronsavat is tartalmaz, illetve ceramidokat és textúrát biztosító glüko-peptudeket. A Lee Stafford búzakeményítőt tartalmazó száraz samponja nemcsak remek volument ad, de nagyon finom az illata is. A Tresemmé Day2 szárazsamponja pedig szintén tápiókakeményítőt tartalmaz, és minden gond nélkül kifésülhető a hajból.

  • Lee Stafford, Száraz sampon, 3490 Ft/200 ml
  • Authentic Beauty Concept, Nude Powder Spray hajtömegnövelő por, 8200 Ft/12 g
  • Maria Nila, Power Powder hajtömegnövelő por, 3600 Ft/2 g
  • Kérastase, Densifique Densimorphose hajhab, 8670 Ft/150 ml
  • Tresemmé, Day2 volumennövelő szárazsampon, 1699 Ft/250 ml

Kiemelt kép: Getty Images