3 hasznos tipp szülőknek az influenzaszezon előtt (x)

Míg a tél sokaknak a csillogó ünnepek, a véget nem érő hógolyócsaták és a meghitt esték időszaka, a szülők egészen más szemmel tekintenek rá. Számukra a sok szép mellett a folyamatos tüsszögés, a szűnni nem akaró torokfájás és a vissza-visszatérő lázas esték évszaka is egyben. Az influenzaszezon már a nyakunkon van, megkerülni szinte lehetetlen. Az alábbi 3 tanácsot megfogadva azonban sokat tehetünk azért, hogy könnyebben vészeljük át.

Vértezzük fel a kicsiket

Az első és legfontosabb teendőnk az év ezen időszakában: ügyelni gyermekünk immunrendszerére, hiszen ez az a pajzs, ami védi és óvja őt a baktériumok és vírusok szűnni nem akaró támadásával szemben. A vitamindús, változatos étrend és a megfelelő folyadékpótlás alapvető ebben, ahogy az elegendő alvás és a stresszmentes mindennapok is segítenek megerősíteni a kicsik védekező rendszerét. De még mindig nem értünk a sor végére, hiszen gyermekünk közvetlen élettere is sokat nyom a latba. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl meleg a lakásban télen sem, hiszen az kiszárítja a nyálkahártyát, ami kedvez a kórokozóknak. Szellőztessünk rendszeresen, hogy mindig legyen elegendő oxigén körülöttünk, továbbá otthon is figyeljünk az alapvető higiéniai szabályok betartására – így máris sokat tettünk családunk egészségének védelméért.

Töltsük fel a házi patikát!

Könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy gyermekünket a legnagyobb igyekezetünk ellenére is ledönti a lábáról egy kisebb megfázás vagy az influenza. Ilyenkor pedig nincs időnk tétlenkedni, azonnal cselekedni kell. Ebben sokat segít egy jól felszerelt, minden eshetőségre felkészített házi patika, benne a legszükségesebbekkel – így például orrcseppel, torokfertőtlenítővel, köhögés- és lázcsillapítóval. Ellenőrizzük előre a szavatossági időket is, és ahol szükséges, frissítsük a készletet.

A lázmérő a legjobb barátunk

Egy lázas gyermek látványánál kevés szívszorítóbb van az anyukák és apukák számára. Ilyenkor minden tőlünk telhetőt (sőt, annál többet is) megtennénk, hogy a kicsi mielőbb jobban legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a testhőmérsékletének alakulását pontosan nyomon tudjuk követni. Ilyenkor igazi segítség egy minőségi, megbízható és gyors lázmérő, melyet a BENU Gyógyszertárakban a LIVSANE kínálatában biztosan találunk.

Egy dologra érdemes nagyon figyelni: a kiválasztott lázmérőt a megfelelő módon és testtájékon használjuk. Sokan hiszik ugyanis, hogy valamennyi készülék egyformán működik, pedig ahány típus, annyi felhasználási mód – no meg persze annyi előny is társul hozzá.

  • A LIVSANE hónaljhőmérő a klasszikus mérési módszerre épít, csak annak modernebb és lényegesen gyorsabb változata. A hónaljba helyezve mindössze 10–12 másodpercre van szüksége, hogy a testhőmérsékletről információt adjon. A mérés végét sípoló hang jelzi, az eredményt pedig nagyméretű LCD-kijelzőjéről olvashatjuk le.
  • A LIVSANE többfunkciós hőmérő az előbbi továbbfejlesztett változata, hiszen nemcsak hónaljban, de a végbélben és a szájüregben is tudjuk ellenőrizni vele a testhőmérsékletet. Kisbabák mellé éppen ezért jó választás, hiszen 1 éves korig a szakmai ajánlások is a rektális lázmérést preferálják.
  • A LIVSANE fül- és homloklázmérő az infravörös hőmérsékleti mérési módszer segítségével a hallójáratban vagy a homlokon alkalmazva méri kényelmesen és gyorsan a testhőmérsékletet. A szülők azért is szeretik annyira, mert a gyerekek lázát akár alvás közben is tudják ellenőrizni vele, nem szükséges megzavarni miatta a kicsik álmát.
  • A LIVSANE érintésmentes infravörös hőmérő a legmodernebb technológiát alkalmazó eszköz, amely nem igényel testkontaktust, elegendő a testrész elé tartani, és a kibocsátott infravörös sugarak alapján pillanatok alatt meghatározza az aktuális testhőmérsékletet. Nagy előnye, hogy a mérés pontosságát nem rontja, ha a kis beteg izeg-mozog közben, így gyermekek esetében nagyon jól használható – ahogy érintésmentes volta miatt az alvásban sem zavarjuk meg vele a kicsiket.

És még egy fontos tanács a végére: bármelyik típust válasszuk is, a használati útmutatót mindenképp tanulmányozzuk át alaposan. Mindegyiknek megvan ugyanis a helyes használati módja, és csak ezt betartva fogunk pontos mérési értéket kapni. Egy fals eredmény az esetek többségében nem a készülék hibájából, hanem annak nem megfelelő alkalmazásból fakad.