Lélekmelegítő novemberi falatok – Megjelent a legújabb Nők Lapja Konyha

Jókedvet hozó vigaszsütik, édes reggelek, tartalmas levesek és Márton-napi libalakoma - ízelítő a Nők Lapja Konyha 2021/11. számából.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 13 kép

Lélekmelegítő novemberi falatok – Megjelent a legújabb Nők Lapja Konyha

Lélekmelegítő novemberi falatok – Megjelent a legújabb Nők Lapja Konyha

Fotó megosztása:

Lelassulás

Évtizedekkel ezelőtt Olaszországból indult útjára a „slow food” mozgalom, a lényege tulajdonképpen az volt, hogy az emberek újra időt szánjanak a minőségi étkezésre (ne a gyorséttermek „fast food” fogásait tömjék be néhány perc alatt), használják a lakó-
helyük környékére, az adott régióra jellemző alapanyagokat, vásároljanak a helyi termelőktől.  Legyen idejük elmerülni egy ráérős ebéd, vacsora ételeiben, miközben beszélgetnek, lazítanak, megvitatják az élet nagy kérdéseit.

A mozgalom eszmeiségével a magam részéről tökéletesen egyet is értek – kár, hogy manapság a legtöbb családban nemcsak a hétköznapok, de sokszor még a hétvégék sem szervezhetők úgy, hogy ez tényleg kivitelezhető legyen. Nem véletlen az sem, hogy az
„5 hozzávalóból készülő”, a „villámgyors” és a „szuper egyszerű” jelzővel ellátott receptek mindig tarolnak az internetes oldalakon.
Mi is nagy figyelmet fordítunk rá a magazin szerkesztésekor, hogy segítsünk a mindennapos főzésben, és minden lapszámban mutassunk fél óra alatt elkészülő leveseket, főételeket, pikk-pakk összeállítható desszerteket is.

A hideg, sötét napok beköszöntével azonban úgy érzem, ideje van a lassításnak, annak, hogy legalább hétvégén ne rohanjunk egyik programról a másikra, ne a neonfényekkel megvilágított üzletekben töltsük a szabadidőnket, hanem menjünk el a piacra, sétáljunk egy nagyot a csípős, őszi levegőn, aztán kuckózzunk be
a lakásba, és alkossunk ínycsiklandó finomságokat! A csendes
pihenő után pedig jöhet a társasjátékozás, adventi kézműveskedés vagy bármi, ami mindenkinek örömet szerez.

S hogy milyen fogásokat ajánlunk ennek jegyében? Például fenséges Márton-napi kacsákat és libákat, isteni cassoulet-variációkat, rakott tésztákat, édes reggeliket, tartalmas leveseket, forró italokat, izgalmas szendvicseket és a borongós napokon is garantáltan jókedvet hozó „vigaszsütiket”.

Na és természetesen a november 16-án megjelenő Desszert magazint, amiben több mint 100 ünnepi süteménnyel próbálunk segíteni a karácsonyi, szilveszteri készülődésben. Lassuljanak velünk, és töltsenek emlékezetes perceket a családdal falatozás közben!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!