Száz nap után találkozott ismét a koronavírus miatt elválasztott, idős házaspár

A koronavírus miatti szabályok miatt nem láthatták egymást három hónapig, pedig ugyanabba a kórházban lábadoztak mindketten. 100 nap után egy idősek otthonában találkoztak újra, és megfogadták: soha többé nem engedik el egymást.

A mai világban már az is hírértékűnk számít, ha valakik nem válnak el néhány év házasság után, hanem egymást támogatva, szeretetben és hűségben élnek le közösen egy életet. A 87 éves Joyce és férje, a 89 éves George Bell már 66 éve házasok, és a megismerkedésük óta elválaszthatatlanok voltak egymástól. Mindketten a new yorkshiri Middlesbrough-ból származnak, sőt, egész életükben szomszédok voltak. „Anyukám csak úgy emlegette, hogy a nagy, mamlasz motoros srác, én pedig csak messziről csodáltam” – emlékezett vissza Joyce a kezdetekre.

A párost a kertvárosi otthonukból szállították kórházba egészségi problémáik miatt, és bár egyikük sem a koronavírus szövődményei miatt betegedett meg – Joyce törött csípő miatt szorult ápolásra, míg George betegségét nem részletezték a lapok – a Covid miatti szabályok értelmében nem láthatták egymást kerek száz napig. Mikor végre mindketten elég jól lettek ahhoz, hogy kiengedjék őket a kórházból, és három hónap után újra találkoztak, a megható pillanatot a Tollesby Hall idősotthon munkatársai meg is örökítették, és megosztották a közösségi oldalaikon.

„El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt – mondta később Joyce. – Azt mondtam neki, hogy mindig ott leszek mellette, bármi történjék is. Ő pedig szorosan átölelt, és azt mondta, soha többé nem hagy el, amíg csak él.”

George egyébként az otthon egyik legkedveltebb lakója, aki nem megy a szomszédba egy kis viccelődésért, és mindenkinek ott segít, ahol csak tud. Mivel egyáltalán nem szereti a felhajtást, mindenkit arra kért, hogy a Mr. Bell helyett csak George-nak szólítsák.

A hosszú házasság titka

66 évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent (amikor Joyce 21, George pedig 23 éves volt) a Newport Roadon található Szent Cuthbert-templomban, amely ma már nem áll. Amikor a hosszú házasság titkáról kérdezték, Joyce azt mondta: „Hagyni kell, hogy a saját útjukat járják, de közben határozottan ki kell állnod magadért is – George-dzsal így volt legalábbis.”

A házasságuk kezdetén, a nemzeti szolgálat után George villanyszerelőként és karosszérialakatosként dolgozott, amit nagyon szeretett, és hobbiból pedig motorok életnagyságú makettjeit készítette. Joyce kirakatrendező volt, és a környék összes nagyvárosát bejárta, hogy elkészítse a kirakatokat. Amikor 65 éves lett, nem akart nyugdíjba menni, mert annyira szerette ezt a munkát. Rubin házassági évfordulójukra George egy gyönyörű gyűrűvel lepte meg Joyce-t, amelyet azóta is nagy becsben tart.

Átmenetileg lettek az intézmény lakói

A házaspár korábban nem szeretett volna idősek otthonába vonulni, de a kórházi tartózkodásuk után már örülnek annak, hogy ilyen jó intézményben lábadozhatnak, még ha csak átmenetileg is. „Megígértettem vele valamit – magyarázta Joyce a Daily Mailnek. – Azt, hogy ha ő végül egy otthonba köt ki, nekem nem kell utánamennem.” A száz külön töltött nap után viszont már megváltozott a véleménye, hiszen az intézményben nagyon jól gondoskodnak róluk, ráadásul a személyzet minden nap leviszi őt George-hoz. 

Rachel White, a Tollesby Hall gondozóház munkatársa elmondta: „Amikor Joyce megérkezett ide a Tollesby Hallba, mondtuk neki, hogy hamarosan a férje is követi. Annyira izgatott és ideges volt, nem tudott aludni, azt mondta a személyzetnek, hogy újra fiatal lánynak érzi magát. Nagyon megható volt látni a találkozásukat. Nem csak nekik, hanem a Tollesbyben dolgozó, róluk gondoskodó csapatnak is igazán szívmelengető pillanat volt, amelynek részesei lehettünk, és sokunkat könnyekig meghatott. A Tollesby csapata most azon dolgozik, hogy a házaspár minél hamarabb visszakerüljön az otthonába, ahol visszatérhetnek a közös életükhöz, és folytathatják a tündérmesét.”

Forrás: Daily Mail Kiemelt kép: Getty Images