“A Nők Lapjában az emberről írunk” – Vass Virág beköszöntője az új, szülinapi számból

Főszerkesztői levél a Nők Lapja 2021/42. számából.

Köszönjük, hogy megvásárolta e heti lapszámunkat. Pontosabban, amennyiben a marketingosztály felmérései helytállóak: köszönjük, tisztelt évek óta hűséges olvasónk, hogy ezen a héten is gondolt ránk. És köszönjük, kedves új olvasó, akinek gyermekkorában mesét olvastak a Nők Lapjából, hogy visszatért hozzánk. Netflix-sorozattal is tölthetné az idejét, igazán megtisztelőa bizalma.

Az új olvasók kedvéért hadd válaszoljak néhány gyakran ismételt kérdésre.

Miről szól ez az újság?

A Nők Lapjában az emberről írunk. Szövetségeiről, reményeiről és kérdéseiről egy nem túl okos, nem túl jóindulatú és nagyon türelmetlen világban.

Ez amolyan női magazin, pletykákról, diétáról, receptekről?

Jaj, sajnos, nem. Több kollégánk tűrhetően főz, de másnap már nemigen emlékszik a receptre. Részinformációkkal rendelkezünk testtömegindex, folteltávolítás, fermentált élelmiszerek, sminkes youtuberek és a divatos motivációs trénerek tematikában. Ugyanakkor minden kollégánk valóra váltotta az álmát: a legnagyobb példányszámú magyar újságnál dolgozik, nem fél kérdezni, utánajárni, lejegyezni. Továbbá ott van a telefonjukban az ország vezető szakértőinek a száma. Az ebből merített öntudattal írunk olykor sztárokról, diétákról és motivációs témákról is.

A lányomnak fizettem elő a Nők Lapjára, mert az unokám nevelése kapcsán mintha elbeszélnénk egymás mellett. Segítenek abban, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz?

Lehet, hogy a lánya szívesebben követi valamelyik influenszer anyuka tanácsait, vagy jobban örülne egy wellnesshétvégének. Ha erre nincs keret, akkor csak beszélgessenek! Ebbe a párbeszédbe szívesen bekapcsolódunk, ez a Nők Lapja szakterülete több mint hetven éve.

Egész jó ez a lap, de nem annyira, mint régen. Miért nem olyan, mint tíz, húsz, harminc, hetven éve?

Ne is mondja, legendás volt a régi Nők Lapjá-s gárda! Itt vannak ma is közöttünk. Tárgyilagosságuk hűsít, jólesik. Nem nosztalgiáznak, megállapítanak: Bármi foglalkoztatja az olvasót, bárhová vezet az útja, mi megyünk vele. Ne gyönyörűzd túl. Ennyit írj!

Írd meg neki, hogy itt állunk mellette.