A jövő lakása mai szemmel (x)

Az elmúlt év karanténidőszaka bebizonyította, hogy történhetnek olyan globális események, amelyek mindannyiunk hétköznapjaira is hatással lehetnek. A hirtelen összezártság az érzelmi próbatétel mellett sokkal profánabb problémákat is a felszínre hozott: Miért nincs nekem saját dolgozószobám? Hogyan tudok elvonulni a lakásomon belül vagy kívül egy olyan helyre, ahol nyugodtan telefonálhatok, olvashatok vagy éppen dolgozhatok? Egy új lakásnak már ezekre az átalakult igényekre is gondolnia kell. Sőt! A Lake11 Home & Park most léptéket szeretne váltani az új építésű lakóingatlan piacon.

Az európai ingatlanfejlesztő Atenor elsőként jelent meg Magyarországon, mint zöld irodaépület-fejlesztő és projektjei rendre elnyerik a legmagasabb minőségi és ökológiai követelményeket előíró minősítéseket. Az Atenor kategóriát teremtett és az általa felépített 123 000 m2-es, Váci Greens irodakomplexum elsőként kapta meg a legmagasabb, BREEAM Excellent minősítést (fenntartható építést minősítő legmagasabb arany fokozat), 2011-ben, mellyel azóta az összes épülete büszkélkedhet.

A pandémia után nem meglepő, hogy az otthonról dolgozás és otthonról tanulás komoly kavicsot dobott a lakásméretek és szobabeosztások nyugodt állóvizébe. Hirtelen szűk lett, ami eddig elég tágas volt. A lakásból átjáróház lett, az énidőből pedig kevés. A helyzet pedig tovább bonyolódik az állandósult ’home office’-szal, a vállalati és munkavállalói gondolkodás átalakulásával, és ez a lakáspiaci trendeken is jól érzékelhető! Egyre nagyobb az igény a tágasabb terekkel rendelkező és nagy alapterületű és zöldövezeti lakások iránt. Ezzel együtt megnőtt az igény a saját kertre vagy teraszra is, amire a Lake11 Home & Park valódi választ nyújt, hiszen az épülő lakások mindegyike kap erkélyt vagy teraszt.

Új életstílusra hangolva

A Lake11 Home & Park egy egészen új fejezetet nyit a lakópark építésben. A zöld, környezettudatos, mindemellett modern, közösségi és egyedi építészeti megoldásokkal kialakított épületekbe és lakókörnyezetbe az ember nemcsak aludni fog hazatérni, hanem munka után kikapcsolódni, együtt lenni, sétálni vagy sportolni a tóparton, elvonulni és otthonról dolgozni egy olyan környezetben, amit eddig csak a nyaralások alkalmával tudtak megélni. Ehhez pedig nem is kell olyan messzire menni: 10 percre a Budai belvárostól és mindössze 50 lépésre a Kána-tótól a XI. kerületben.

Lakópark emberi léptékkel

Az itt épülő otthonok megtervezéséhez 4 különböző stílust megálmodó tervezőiroda lett felkérve. 4 szemlélet, 4 kreatív csapat, 4 féle épületegyüttes egyetlen közös céllal: modern, XXI. századi, életteli lakókörnyezetet létrehozni és minőségi életet biztosítani mindenki számára.

Itt minden lakáshoz tartozik erkély vagy terasz és senki nem marad kilátás nélkül. Ha már csak ki tudunk lépni, hogy egy kicsit élvezzük a napsütést, vagy az illatokat, ha a friss levegőn akarunk olvasni, vagy jógázni, ha este kinyitunk egy üveg bort és beszélgetünk – ezek mind olyan feltöltődést nyújtanak, amire a pandémia idején nagy szüksége lett volna mindannyiunknak.

Az egyedi tervezésű épületek emberi léptékkel épülnek. A tervezőirodák különös gondot fordítottak a privát terek védelmére és a közösségi terek kialakítására. A Lake11 lakóparkban senki nem zavar senkit, mégis van lehetőség egy valódi, élő lakóközösség kialakítására.

Nagyobb lakás, még nagyobb élettér

A kompakt, egyszobás stúdióktól kezdve a tóparti villalakásokig vagy a nagy belmagasságú, hatalmas üvegablakokkal rendelkező, kétszintes duplex lakásokig, minden élethelyzetnek megfelelő lakástípus megtalálható a lakóparkon belül. Mégis a legnagyobb érdeklődés a 2-3-4 hálószobás, nagyobb alapterületű emeleti vagy akár kertkapcsolatos lakásokra van, ahol minden családtagnak jut privát tér és tágas nappali is. A lakópark körül pedig rengeteg kikapcsolódás várja a kicsiket, a felnőtteket vagy épp a négylábúakat, hogy az életünk a hétköznapokban is egyensúlyba kerüljön. A fákkal, sétányokkal, pihenőpontokkal, belsőkerti napozókkal, park office lehetőségekkel, kutyafuttatóval, bicikliúttal és tó körüli futópályával kialakított többhektáros park a természet valódi örömét nyújtja úgy, hogy közben bent maradunk a városban és még a füvet sem nekünk kell lenyírnunk.

A Lake11 Home & Park előértékesítése elindult, melyben az OC Investment Solutions az Atenor partnere, garantálva a magas színvonalú ügyfélkiszolgálást. Érdemes figyelemmel követni a lake11.hu weboldalt és kihasználni a bevezető akció nyújtotta kedvező vásárlási feltételeket.