Két különleges üzlet nyílik a David Bowie-évforduló alkalmából

A 75 éve született átalakuló-művész életműve előtt egy londoni és egy New York-i shop tiszteleg.

A 2016-ban elhunyt, hatszoros Grammy-díjas zenészlegenda jövő év januárjában töltötte volna be 75. életévét, 2022 éppen ezért David Bowie emlékév lesz. A Bowie 75 elnevezést viselő, egész éves ünneplés pedig már most elkezdődik: két, az angol zenész számára fontos helyszínen nyílik David Bowie pop-up üzlet. Az egyik a londoni Heddon Street 14. alatt – itt fotózták a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars című lemez borítóját –, a másik pedig New York Cityben, a Wooster Street 150. alatt, attól a háztól néhány lépésre, ahol a zenevilág kaméleonja lakott.

A két shopban október 25-től (75 nappal Bowie 75. születésnapja előttől) jövő év januárjának a végéig vásárolhatnak az érdeklődők, akiket a közlemény szerint „egyedülálló és magával ragadó” élményekkel várják, amelyek „mélyen megragadják David Bowie hangzását és látásmódját”. Az üzletekben audio- és videószobák is lesznek, így a rajongók most először hallhatják Bowie dalait úgy, hogy a hangok – egy innovatív technológiának köszönhetően – 360 fokban mindenhonnan érkeznek.

David Bowie egy amszterdami koncertjén, 1997. Fotó: Frans Schellekens/Redferns

A boltokban akár órákat is el lehet majd tölteni, olyan sok, korábban még sosem látott, kulisszák mögötti videót fognak vetíteni a zenész Heathen– és Reality-korszakából, plusz művészi fotókkal és installációkkal is készülnek a szervezők.

És persze vásárolni is bőven lesz mit: új Bowie merchandise termékek, ruhák, limitált számban elérhető bakelitlemezek és CD-k is kaphatók lesznek. További információmorzsákat a bowie75.com honlapon fognak közzétenni, várhatóan itt jelentik majd be azt is, milyen különleges vendégek fogják várni a rajongókat a shopokban.

De azoknak David Bowie-rajongóknak sem kell elkeseredni, akik nem járnak mostanság London vagy NYC közelében, a zenész eddig kiadatlan, 2001-ben rögzített albuma, a Toy november 26-án végre hivatalosan is megjelenik!

Kiemelt kép: Getty Images Forrás: Variety, Uncut