A legrangosabb fodrászverseny nemzetközi döntőjének magyar versenyzője is lehet

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy hazai döntőjének győztese, Tóth Márk elérheti azt, ami magyar fodrásznak még sosem sikerült.

––––––SZPONZORÁLT TARTALOM––––––

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy a fodrász szakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a világ hétmillió fodrásza közül bárki jelentkezhet, és amelyben a világ több mint negyven országának fodrászai vehetnek részt. Az idei, háromfordulós (online előválogatás, nemzeti döntő, online nemzetközi döntő) megmérettetés fókuszában az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvendő hajfestési technika, a francia balayage áll. A Style & Colour Trophy verseny magyarországi fordulójára 37 fodrász jelentkezett, akik összesen 50 pályamunkát adtak le. Ezekből választott a L’Oréal Professionnel oktatási csapata hat pályázót, akik augusztus 26-án a L’Oréal Professionnel Akadémián is megmutathatták tudásukat: az öttagú szakmai zsűri (Zsiga Renáta L’Oréal Professionnel Nagykövet, Zsidró Tamás L’Oréal Professionnel Nagykövet, Dancsó Erika L’Oréal Professionnel ID Artist, Hansági Dorka, a Fodrászinfó főszerkesztője és Dóczy Júlia, a Marie Claire szépségszerkesztője) előtt kellett elkészíteniük a francia balayage munkájukat.

Mitől különleges a francia balayage?

Bár csak az elmúlt néhány évben vált igazán felkapottá, a francia balayage már a nyolcvanas években is bevett szabad levegős festési technika volt Franciaországban. Különlegessége, hogy – függetlenül attól, hogy a festéket kézzel vagy ecsettel viszik fel – fólia használatára nincs szükség. A francia balayage-ért azért is rajonganak a műviességet mellőző francia nők, mert ezzel a hajfestési metódussal gyönyörű, természetes, napszítta hatást keltő hajszín érhető el.

Szebbnél szebb munkák a nemzeti döntőn

Az országos döntő résztvevőinek az induló pályamunkán bemutatott stílusban kellett kreálniuk egy frizurát, azonban már egy másik modellen. A teljes munkafolyamatra (sminkkel és stylinggal együtt) pedig öt órájuk volt. A szakmai zsűri és a L’Oréal Professionnel csapata egész nap figyelemmel követte a versenyzőket, minden mozdulatukat alaposan szemügyre véve, majd a látottak alapján hozta meg a döntését. A hazai forduló azonban itt nem ért véget, most először, a profi közösségen túl, a hajrajongó nagyközönség is leadhatta a szavazatát három napon át az általa legszebbnek tartott alkotásokra – nemcsak közelebb juttatva kedvencét a közönségdíjhoz, de akár az első helyezéshez is.

Megszületett a végeredmény a szakmai zsűri és a szavazók voksai alapján

A hat döntős fodrász kezei közül szebbnél szebb frizurájú modellek kerültek ki, így a zsűrinek és közönségnek is meglehetősen nehéz feladata volt. A díjátadóra szeptember 15-én került sor, ahol négy díjat adtak át: a magyarországi győztes, a legjobb francia styling, a legjobb előtte-utána és a közönség kedvence díját.

Kattins a képre, és nézd meg a díjátadón és a nemzeti döntőn készült képeket!

Galéria | 10 kép

A legrangosabb fodrászverseny nemzetközi döntőjének magyar versenyzője is lehet

A legrangosabb fodrászverseny nemzetközi döntőjének magyar versenyzője is lehet

Fotó megosztása:

Az eredményhirdetés után így nyilatkozott a nemzeti döntő hat fodrásza:

Zana Erzsébet (Zana fodrászszalon, Szolnok, @zanaerzsi)

„A L’Oréal Style & Colour Trophy fodrászversenyen való részvétel lehetőséget adott felhívni a figyelmet a különbözőségünkre, világunk sokszínűségére. Az általam megálmodott szépségen keresztül megmutatni a nagybetűs nőt, aki a »hiányosságai« ellenére is erős, bátor és határozott, egyben kifinomult és franciásan elegáns. Megtisztelő volt számomra a L’Oréal Style & Colour Trophy nemzeti döntőjében versenyezni.”

Lukács Panna (Lukács Panna Hairdresser, Cegléd, @lukacspanni_hairdresser), A közönség kedvence kategória győztese

„A L’Oréal Style & Colour Trophy nagy kihívás volt számomra, ugyanis nem volt jó élményem egy előző versenyen. Amilyen nehezen és félve indultam neki, annyira örülök, hogy megtettem. Bizonyíthattam magamnak, hogy amit csinálok, az jó irányba fejlődik, ezenkívül rengeteg fantasztikus szakmabelivel ismerkedhettem meg, akik arra ösztönöztek, hogy én is még jobb legyek!”

Pfaff Dóra (Dora Pfaff Hair, Sopron, @dorapfaffhair)

„Nekem a L’Oréal Style & Colour Trophy óriási előrelépést jelentett szakmailag. Feltöltött, és motivál mind a mai napig. Nagyon örülök, hogy megismerhettem azokat az embereket, kollégákat, akikkel együtt dolgoztunk a versenyen. Elképesztően jó érzés volt ott lenni, részt venni ebben az egészben, és viszontlátni a munkámat a képeken, videókban.”

Tellér Henrietta (Maldív szépségszalon, Kecskemét, @heni.teller)

„A 2021-es L’Oréal Style & Colour Trophy egy fantasztikus lehetőség volt arra, hogy a meglévő tudásomat, elhivatottságomat és maximalizmusomat megmutathassam a nagyközönség számára. A versenynek nem a győzelem volt a legnagyobb nyereménye, hanem az ide vezető út, amely alatt rengeteg plusztudást, -tapasztalatot, újdonságot és ismeretséget szereztem. A megmérettetés kivitelezése maximálisan tükrözte a L’Oréal Professionnel jegyeit, hiszen kimagaslóan színvonalas volt. Köszönöm, hogy a részese lehettem!”

Pályi Bence (Instyle, Debrecen, @bencepalyi), A legjobb előtte-utána kategória győztese

„A L’Oréal Style & Colour Thropy versenyen ki tudtam fejezni a szeretetem, a lelkesedésem a szakmám iránt. Nagyszerűen éreztem magam, hiszen szuper csapatom volt, a modellem is kihozta magából a 100%-ot. Tartalmas, izgalmas napon vagyunk túl, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen megnyertem A legjobb előtte-utána kategóriát, ami miatt nagyon boldog voltam.”

Tóth Márk (Tóth szalon, Kőszeg, @toth.mark2), a verseny első helyezettje, valamint A legjobb francia styling kategória győztese

„Számomra a L’Oréal Style & Colour Trophy a szakmai kreativitásom megélését jelenti. Egy jó lehetőség, hogy még több kollégával ismerkedjek meg a szakmai életben. A verseny motivációt adott nekem, valamint a hajfestési technikáimat is tudtam kamatoztatni és fejleszteni. Nagyon sokat készültem a versenyre, és azt gondolom, a befektetett munka kifizetődött, hiszen – a tapasztalaton túl – két díjat is hazavihettem. Az pedig, ha bekerülnék a nemzetközi döntőbe is, nemcsak hatalmas visszajelzés lenne, de egy álom beteljesülése is.”

Jöhet a nemzetközi megmérettetés!

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy története

A L’Oréal Professionnel Paris 1909-ben találta fel a modern értelemben vett hajfestést Eugene Schueller kémikusnak, a L’Oréal alapítójának köszönhetően. Az új Style & Colour Trophy professzionális fodrászverseny ezt az úttörő szellemiséget jelképezi, amikor digitális támogatással lehetőséget ad a profi fodrászoknak, hogy a világ legnagyobb színpadán mutassák meg tehetségüket. 

A L’Oréal Professional Style & Colour Trophyt 1954 óta rendezik meg az Egyesült Királyságban, a megmérettetést a profi fodrászok a világ legfontosabb versenyhelyszínének tartják. A Style & Colour Trophy minden évben különleges lehetőséget nyújt a versenyzőknek, hogy bemutathassák munkájukat és az új technikákat, valamint felfedezhessék az új hajtrendeket és -stílusokat. A fodrászok esélyt kapnak, hogy ismertté válhassanak, és hogy több mint negyven ország legjobb fodrászainak munkájából meríthessenek ihletet. A versenyt az teszi különlegessé, hogy a fodrászoknak a teljes művészi összképre oda kell figyelniük, hiszen a zsűri a modell teljes megjelenését értékeli, amelybe nemcsak a frizura, de a smink, a vágás és a styling is beletartozik. A fodrásziparban több mint 110 éve vezető szerepet betöltő L’Oréal Professionnel Paris küldetése, hogy felfedezze és ismertté tegye a profi tehetségeket. A Style & Colour Trophy új kiadása lehetőséget biztosít a professzionalizmus még erőteljesebb kihangsúlyozására, és minden fodrászt reflektorfénybe állít, hogy a résztvevők kivívhassák maguknak az elismerést a fodrászvilágban.

Öt versenyző számára tehát lezárult a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy – nekik ezúton is gratulálunk –, azonban Tóth Márknak most jöhet a java! A kőszegi fodrásznak lehetősége van bekerülni a nemzetközi döntőbe, hogy nyolc másik ország legjobbjával mérje össze a tudását. Ez már csak azért is hatalmas dolog lenne – nemcsak Tóth Márknak, hanem a professzionális hajápolási márkának és a hazai fodrász szakmának is –, mert Magyarország még sosem jutott be a L’Oréal Style & Colour Trophy nemzetközi döntő elitjébe. A kilenc legjobb nemzeti győztes novemberben tudja meg, hogy harcba szállhat-e a legjobb fodrász nemzetközi díjáért, és ezáltal a világszintű elismertségért. Drukkoljunk együtt Tóth Márknak, hogy bekerüljön a globális megmérettetés legjobbjai közé, és vigye hírét a magyar fodrászoknak!