Gibbs különleges ügynök 2003 óta nyomozott a haditengerészethez köthető bűncselekmények után.

Nyár elején kezdett terjedni a pletyka, miszerint a 70 éves Harmon nem kíván többé belebújni a megfontolt, lojális különleges ügynök szerepébe, és most úgy tűnik, a szóbeszéd be is igazolódott, ugyanis Gibbs elhagyta az amerikai CBS csatornán futó NCIS sorozat csapatát, a rajongók legnagyobb bánatára. A Mihályi Győző hangján megszólaló volt tengerészgyalogos kitűnő megérzésekkel bír, ha egy esetet fel kell tárni, csapata 100%-ig bízik benne, és hallgatnak rá. Különleges kapcsolatot ápolt az extrém külsejű Abby-vel, aki három évvel ezelőtt távozott a népszerű sorozatból, miután az őt alakító Pauley Perrette is úgy érzete, itt az idő a búcsúra. A színésznő karakterének érdekes színfoltja, hogy tulajdonképpen saját magát játszotta a sorozatban. Pauley az életben is a törvényszéki tudományok szakán végzett, és pont New York-i mesteriskolás időszakában válogatták be a NCIS csapatába.

NCIS

Pauley Perrette és Mark Harmon (Fotó: Sonja Flemming/CBS/ Getty Images)

Pauley-vel ellentétben Harmon nem teljesen fordít hátat a produkciónak, hiszen

„executive producerként és állandó barátként is szerves része marad a sorozatnak” – árulta el az NCIS egyik forgatókönyvírója, Steven Binder.

„Mindig hűek voltunk a karaktereinkhez, és ez a bemutatott történtekben is jól látszott. A sorozat rajongói már megszokhatták az évek során, hogy Leroy Jetro Gibbs-et nem lehet kiszámítani” – tette hozzá sejtelmesen Binder.

A fia is feltűnt

Arról nem szólnak a hírek, milyen szerepeket fog Harmon a jövőben vállalni, de akik jól ismerik, azt mondják: el sem tudják képzelni az életét kamerák nélkül. A színész már az 1970-es évek elejétől számos kisebb-nagyobb szerepben volt látható, azóta is ő az egyik legsikeresebb sorozatszereplő. Sokan nem tudják, de Gibbs ügynök fiatalkori önmagát minden alkalommal saját fia, Sean Harmon játszotta, aki sorozatszereplőként és kaszkadőrként is ismert.

A szereplők (Brian Dietzen, David McCallum, Pauley Perrette, Mark Harmon, Sean Murray, Cote de Pablo és Michael Weatherly) a 200. epizód ünneplése közben 2012-ben (Fotó: Mark Davis/Getty Images)

Listavezető sorozat

Az NCIS 10. évada minden vitt Amerikában, a legnézettebb műsorként tartották számon, de még a tavalyi évadot is csak a Sunday Night Football és a Thursday Night Football tudta megelőzni. Az évek során a tengerentúlon, hétvégenként és ünnepnapokon is uralta a képernyőket az USA Haditengerészeti Bűnügyi Nyomozó Hivatal Főügyekért Felelős Csapatának különleges ügynökeinek munkájáról, életéről szóló műsorfolyam. Még a szerepelők távozását – Cote de Pablo (Ziva), Michael Weatherly (Tony), Pauley Perrette (Abby) – is ügyesen „mozogták ki”, ezek a veszteségek sem csorbítottak a sorozat sikerén. Azt azonban még nem lehet tudni, hogyan fogja befolyásolni a nézettséget Gibbs távozása. Annyi biztos, hogy a rajongók nagyon szomorúan fogadták a hírt, és többek szerint nélküle az NCIS-nek befellegzett.

Kiemelt kép: Getty Images/Sonja Flemming/CBS, Forrás: TVLine, Forbes, Just Jared