Kihagyhatatlan őszi élmények Budapesten wellnesszel és gasztrotúrával (x)

Az ősz az igazi, ráérős városnézések és a jól megérdemelt szüret időszaka. Mért is ne vehetnénk célba világszép fővárosunkat, ahol szállodák és éttermek, termálfürdők és wellness központok, múzeumok és koncertek, parkok és kertek várnak tárt karokkal és tengernyi élménnyel?

Budapest mindig megér egy utazást, ehhez kétség sem fér. Ahogy ahhoz a szárnyakat adó érzéshez sem, amikor bőséges szállodai reggelivel indítjuk a napot, zamatos kávé mellett tervezzük meg programjainkat, majd wellnesszel és ínycsiklandó vacsorával pihenjük ki magunkat. A Danubius Hotels budapesti szállodái nemcsak kényelmes szállással várnak, de különleges őszi élményszüretre is invitálnak az októberi időszakban.

Október az igazi élményszüret hónapja. Még élvezhetjük a langyos napsütést és rácsodálkozhatunk a színessé váló természet szépségére, ám már nagyon jólesik a termálfürdők és a szaunák melege is. Tányérra kerülnek az ősz ízei, melyeket boldogan kóstolgatunk családunk és barátaink körében. A vakáció forró hangulatát átveszi az ősz szelíd melankóliája, amit szeretünk élményekbe és gasztronómiai kalandozásokba csomagolni. Nem véletlen, hogy ilyenkor a kulturális élet is felpezsdül a városban. Idén könyvfesztivál, széles színházi repertoár és számos kiállítás is vár az élményekre szomjazókra. A csodás Szent István-terem bizonyára megér egy látogatást, ahogy a Szépművészeti Múzeum II. Amenhotep és kora című aktuális kiállítása is. Kihagyhatatlan sétaprogram a Margitsziget az ezerszínű lombokkal, de egy őszi shopping túrában is kedvünk lelhetjük a budapesti belvárosban.

Koncert- és színház éhségünket jobbnál jobb előadások csillapítják, de a városnézés kedvelő turisták is megtalálják számításukat a főváros ikonikus pontjain. Még arra is figyelhetünk, hogy budapesti programterveinkhez illő szállást foglaljunk, hiszen a Danubius Hotels fővárosi szállodáit igazán változatos elhelyezkedéssel találjuk meg. Megszállhatunk a Várnegyed legszebb részén a Hilton Budapestben, pihenhetünk és csobbanhatunk a Duna-parti Danubius Hotel Helia szállodában, belvárosi shopping túrára indulhatunk a Danubius Hotel Erzsébetből, kávéházi élményeket gyűjthetünk körúton a Zsolnay Kávéházban, sőt  termálfürdőzhetünk a legendás Danubius Hotel Gellértben.

És ha hiányzik a csobbanás… Jó döntés egy wellness szálloda – Budapesten a Danubius Hotel Helia és a Danubius Hotel Gellért – ahol időjárástól függetlenül elmerülhetünk a vizes élményekben és a wellness kényeztetésben. Úszómedencék, élménymedencék, sőt termálvizes medencék, szaunák, gőzfürdők állnak rendelkezésünkre, hogy kipihenjük a napközbeni séták, városnézések, családi kirándulások fáradságait. A kulináris élményekről sem kell lemondanunk, hiszen a Gellért Söröző & Brasserie és a Yellow Bistro & Bar minden érzékünket elkápráztatja őszi kínálatával.

Vesd bele magad az őszi élményszüretbe!

Gyűjtsd be a páratlan ízeket, a fenséges illatokat és az izgalmas kalandokat a Danubius Hotels szállodáiban!